notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

ITIL (BS 15000:2000)

hirdetes

ITIL (BS 15000:2000)

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az 1980-as években, Angliában több, IT-val foglalkozó cég közösen létrehozott egy olyan gyûjteményt, amiben a gyakorlatban alkalmazott, jól bevált és gyártótól független üzemeltetési ajánlásokat gyûjtöttek össze. Ezek neve IT Infrastructure Library (ITIL) lett. A módszertant a CCTA (Central Comuting and Telecommunications Agency – Központi Számítástechnikai és Telekommunikációs Ügynökség) munkatársai fejlesztették ki költséghatékony, jó minõségû IT szolgáltatások támogatása céljából, minden IT szolgáltatással kapcsolatos ajánlást egy keretbe foglalt.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

ITIL (BS 15000:2000)

Néhány átfogó jellemzõ:

  • a megoldandó feladatokra (akár több szervezeti egységet is érintve) folyamatokat állít fel, a be- és kimeneti dokumentumokat jól definiálva. Segítséget nyújt az elvégzendõ feladatok meghatározásában, a jól végzettek, szükségtelen, koordináció nélküli, duplikált, esetleg folyamattal le nem fedettek azonosításában;
  • hirdetes
  • az It szervezetet a vállalat egészébe illesztve megváltoztatja annak hozzáállását a szervezet többi részéhez;
  • a Deming-ciklust használja;
  • ügyfélközpontú, segít megismerni az üzlet igényeit, illetve az IT saját képességeit. Segíti a szolgáltatások továbbfejlesztését és annak megfelelõ áron történõ rendelkezésre állását;
  • az egyes feladatok elvégzésérõl magas szintû leírásokkal rendelkezik, konkrétumok meghatározása nélkül, biztosítva ezzel a rugalmasságot az egyes szervezetekre való alkalmazáshoz.
  • hirdetes

Az ITIL ma már nem egy egyszerû szabvány, hanem egy teljes körû filozófia az IT területén, amely megfelelõ irányvonalat nyújt az informatikai szolgáltatások magas minõségû szolgáltatásához.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Magyarországon a környezet- és természetvédelmi... Tovább

esomar

Vélemény- és Marketing Kutatók Világszövetsége (World Association of Opinion and Marketing... Tovább

Tovább a lexikonra