notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ján Slota újra itt van – És ugyanúgy gyűlöli a magyarokat…

hirdetes

Ján Slota újra itt van – És ugyanúgy gyűlöli a magyarokat…

B. Á.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mindenkinek ismerős lehet Ján Slota neve, ugyanis ő az egyik legnagyobb magyarellenes politikus, aki létezett a világtörténelemben. Szerencsére hamar visszavonult, de most újra hangot adott magáról – nem változott semmit…

Ján Slota újra itt van – És ugyanúgy gyűlöli a magyarokat…

Ki is az a Ján Slota?

Ján Slota kiváló példa arra, hogy Szlovákiában bárkiből lehet politikus. Slota ugyanis egy soviniszta, nacionalista, szélsőségesen magyar-, valamint magyarellenes személy, aki a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke volt, valamint Zsolna polgármestere (1990-2006) is. Sokat elmond a családfájáról, hogy a Matica slovenská alapítójának, Juraj Slotának a leszármazottja. 

Ján Slota a szlovák politika egyik botrányhőse, aki obszcén szóhasználatával, italozásaival, illetve kirívó viselkedésével mindenhol vihart kavar(t). A szlovák médiában 2008-ban jelentek meg olyan bizonyítékok, melyek szerint Slota 17 éves korában több autót is feltölt Ausztriában, de előtte még Csehszlovákiában ruhaüzletet és hentesboltot fosztott ki többed magával. Ezekért jogerősen el is ítélték.

hirdetes

Hazatérése után egy hónapot ült vizsgálati fogságban, ezután fél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Érdekesség, hogy fény derült arra is, hogy Slota apja a volt titkosrendőrség besúgójaként tevékenykedett, az ő aktáiban részletek szerepelnek a nemzetiek vezérének ifjúkori tetteiről. Mégis sikerült politikussá válnia, erre nem is lehet mit mondani…

hirdetes

Ján Slota politikai pályafutása

A csehszlovák szövetségi parlament képviselőjének választották meg 1990-ben, pártja, az SNS, a kezdetektől Szlovákia függetlenné válását tűzte ki célul, amit sikerült is elérni. 1994-ben 5,5 százaléknyi választási eredményt ért el az SNS, ezzel részese lett a kormánykoalíciónak. A párt az oktatási tárcát kapta meg, mely diszkriminatív intézkedéseket hozott a szlovákiai magyarok ellen. A pártnak továbbá szerepe lehetett a kormány egyéb magyarellenes intézkedéseiben és a magyarokkal kapcsolatos attitűdjének kialakításában is. 

Az SNS az 1998-as parlamenti választáson már a szavazatok 9 százalékát szerezte meg, szerencsére azonban ellenzékbe került. Négy évvel később Slota és Anna Makilová között belviszály alakult ki, emiatt mindkét csoport kiütötte magát, 2005-ben viszont egy magyarellenes platformon ismét egyesült a két párt. Ján Slota magyarellenességéről és visszatéréséről a következő oldalon olvashattok! 

Forrás: Cikkünk megírásához a Wikipédiától kértünk segítséget

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

metrológiai megerõsítés

olyan mûveletek összessége, amelyek annak biztosításához szükségesek, hogy egy... Tovább

eladási kvóta

Egy termékvonal, egy vállalati divízió vagy egy kereskedelmi képviselő számára... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek