notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tombol az influenzajárvány

hirdetes

Tombol az influenzajárvány

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az ország valamennyi régiójából jelentettek influenzás megbetegedéseket. A betegek száma közel kétszer annyi, mint tavaly. Az Országos Epidemiológiai Központ fõorvos-fõigazgatója szerint az influenza elsõsorban a fiatalok körében gyakori. A esetek ellenére az oltóanyag-ellátásban nincs fennakadás. Két kórházban részleges látogatási tilalmat rendeltek el.

Növekszik az influenzás betegek száma

Magyarország valamennyi régióját elérte az influenzajárvány. A megbetegedések száma az észak-magyarországi régióban növekszik a leggyorsabban - közölte szerdán Melles Márta, az Országos Epidemiológiai (Járványügyi) Központ fõorvos-fõigazgatója.

Az elmúlt héten a figyelõszolgálatban részt vett orvosok jelentései alapján az országban 54 ezren fordultak orvoshoz - mondta Melles, aki szerint eddig összesen 160 ezren jeleztek influenzás panaszokat, ezzel szemben tavaly az egész járvány alatt 100 ezren keresték fel orvosukat. Soha ennyien nem keresték még fel orvosukat egy hét alatt - tette hozzá.

Az észak-magyarországi régióban az elõzõ heti megbetegedések másfélszeresét regisztrálták. A dél-dunántúli és az észak-alföldi régiókban közel 30 százalékkal, a dél-alföldiben pedig 10 százalékkal emelkedett az influenzaszerû megbetegedések elõfordulási gyakorisága. A közép-magyarországi, a közép- és nyugat-dunántúli régiókban pedig nem változott. Az országos átlagnál magasabb a megbetegedések aránya Gyõr-Moson-Sopron, Vas, Fejér, Komárom, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Békés megyében.

hirdetes

Megfelelõ oltóanyag-ellátás

A betegek csaknem fele - 44,5 százaléka - gyerek, 34,2 százalékuk 15-34 év közötti fiatal felnõtt. Szolnoki Tibor járványügyi fõosztályvezetõ-helyettes szerint rendkívüli intézkedésekre nem volt eddig szükség, az oltóanyag-ellátással nincsenek problémák. A központi készletben és a háziorvosoknál még 30-30 ezer oltóanyag van készenlétben. Ha a háziorvos kéri, tudnak oltóanyagot adni - mondta a fõosztályvezetõ-helyettes. A mostani járvány során elsõsorban az influenza A-vírusa fertõz, amely ellen az oltóanyag hatékony védelmet nyújt - közölte Szolnoki.

hirdetes

Látogatási tilalom

A járvány miatt részleges látogatási tilalom van érvényben Jász-Nagykun-Szolnok megye két fekvõbeteg-intézményében: a mezõtúriban és a szolnoki Hetényi kórházban - közölte az ÁNTSZ.

Faragó Éva járványügyi osztályvezetõ szerint a mezõtúri kórházban a csecsemõ- és gyermekosztályra, valamint a szülészeti és újszülöttegységekre vonatkozik a már napok óta érvényben lévõ tilalom. A szolnoki Hetényi kórházban szintén nem látogatható átmenetileg a csecsemõ- és a gyermekosztály, illetve a szülészeti-nõgyógyászati osztály.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

termelési orientáció

Olyan vállalati gazdálkodási magatartás, amely során a termelőüzemek gyártási... Tovább

MMSZ

Magyar Marketing Szövetség. -Szervezi és összefogja a marketing területén... Tovább

Tovább a lexikonra