notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Játszótéri eszközök biztonsága és felügyelete

hirdetes

Játszótéri eszközök biztonsága és felügyelete

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ha biztonságban akarjuk tudni gyermekeinket a játszótereken fontos, hogy olyan játszótéri eszközükön játszanak, amiket szakértõk alaposan átvizsgáltak és ellenõriztek. A játszóterek ellenõrzése a játszótér tulajdonosainak a felelõsége, akik a legtöbb esetben az önkormányzatok.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet a játszótéri eszközök biztonságáról meghatározza, hogy a játszóterek tulajdonosainak 2005 június 30-ig kötelesek végrehajtani a játszótéren található játszótéri eszközöket kijelölt szervezettel ellenõriztetni. Azokra a játszótéri eszközökre nem vonatkozik ez a rendelet, amelyeket kizárólag családi célra alkalmaznak.
Azok a játszótér tulajdonosok, akik új eszközöket szereznek be illetve telepítenek csak olyan eszközöket telepíthetnek, amik rendelkeznek megfelelõségi tanúsítvánnyal. Az ellenõrzött eszközöket el kell látni „A biztonsági követelményeknek megfelel” felirattal.

hirdetes
A játszóterek tulajdonosainak nem csak a 2008 december 31-ig az évenkénti majd ezt követõen  kétévenkénti ellenõrzéseket kell kijelölt szervezettel végrehajtani, hanem a tervezett karbantartásokról, javításokról karbantartási naplót kell vezetniük. Ezeket a dokumentumokat 10 kereztül meg kell õrizni.
A játszótéri eszközöknek az MSZ EN 1176-X szabványsorozatban meghatározott követelményeknek kell megfelelniük. A játszótér ellenõrzõ szervezetnek a játszótéri eszközöket helyszínen kell mérésékkel megvizsgálniuk mérésekkel ellenõrzõ eszközökkel. Csak akkor lehet minõsíteni a játszótéri eszközöket, ha alaposan megvizsgálta azokat egy kijelölt szervezet. Sajnos elõfordulhat, hogy az eszközök ellenõrzését csak papíron hajtja végre valamely kijelölt szervezet képviselõje.
hirdetes
Amennyiben egy ellenõrzött játszótéren baleset történik a vizsgálatokat a dokumentumok átvizsgálásával kezdik. Amennyiben a játszótér tulajdonosa végrehajtatta az ellenõrzések és a karbantartások is megfelelõen dokumentáltak, akkor a szakértõnek kell megvédenie az általa végrehajtott minõsítést. Minden játszótér tulajdonosnak az érdeke, hogy végrehajtsa a játszótéri eszközök ellenõrzését és felügyeletét a lehetséges játszótéri balesetek elkerülése érdekében.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium bemutatkozása   Az Igazságügyi és Rendészeti... Tovább

piac verseny

Az azonos fogyasztókért folytatott verseny, amely kiterjedhet a potenciális fogyasztókra és a... Tovább

Tovább a lexikonra