notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Játszótéri eszközök biztonsága és felügyelete

hirdetes

Játszótéri eszközök biztonsága és felügyelete

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ha biztonságban akarjuk tudni gyermekeinket a játszótereken fontos, hogy olyan játszótéri eszközükön játszanak, amiket szakértõk alaposan átvizsgáltak és ellenõriztek. A játszóterek ellenõrzése a játszótér tulajdonosainak a felelõsége, akik a legtöbb esetben az önkormányzatok.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet a játszótéri eszközök biztonságáról meghatározza, hogy a játszóterek tulajdonosainak 2005 június 30-ig kötelesek végrehajtani a játszótéren található játszótéri eszközöket kijelölt szervezettel ellenõriztetni. Azokra a játszótéri eszközökre nem vonatkozik ez a rendelet, amelyeket kizárólag családi célra alkalmaznak.
Azok a játszótér tulajdonosok, akik új eszközöket szereznek be illetve telepítenek csak olyan eszközöket telepíthetnek, amik rendelkeznek megfelelõségi tanúsítvánnyal. Az ellenõrzött eszközöket el kell látni „A biztonsági követelményeknek megfelel” felirattal.

hirdetes
A játszóterek tulajdonosainak nem csak a 2008 december 31-ig az évenkénti majd ezt követõen  kétévenkénti ellenõrzéseket kell kijelölt szervezettel végrehajtani, hanem a tervezett karbantartásokról, javításokról karbantartási naplót kell vezetniük. Ezeket a dokumentumokat 10 kereztül meg kell õrizni.
A játszótéri eszközöknek az MSZ EN 1176-X szabványsorozatban meghatározott követelményeknek kell megfelelniük. A játszótér ellenõrzõ szervezetnek a játszótéri eszközöket helyszínen kell mérésékkel megvizsgálniuk mérésekkel ellenõrzõ eszközökkel. Csak akkor lehet minõsíteni a játszótéri eszközöket, ha alaposan megvizsgálta azokat egy kijelölt szervezet. Sajnos elõfordulhat, hogy az eszközök ellenõrzését csak papíron hajtja végre valamely kijelölt szervezet képviselõje.
hirdetes
Amennyiben egy ellenõrzött játszótéren baleset történik a vizsgálatokat a dokumentumok átvizsgálásával kezdik. Amennyiben a játszótér tulajdonosa végrehajtatta az ellenõrzések és a karbantartások is megfelelõen dokumentáltak, akkor a szakértõnek kell megvédenie az általa végrehajtott minõsítést. Minden játszótér tulajdonosnak az érdeke, hogy végrehajtsa a játszótéri eszközök ellenõrzését és felügyeletét a lehetséges játszótéri balesetek elkerülése érdekében.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

az audit ügyfele

szervezet vagy személy, amely, vagy aki auditot kér Tovább

Rövid Ellátású Láncok

Támogatási rendszer, mely a földrajzilag közeli vállalkozások és termelők együttműködését segíti. Tovább

Tovább a lexikonra