notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Jó idő és tavasz koronavírus idején? Ezt csináld és ezt ne csináld tavasszal a vírus alatt!

hirdetes

Mit csinálj és mit ne csinálj, ha jó az idő koronavírus alatt?

CZs
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Tavasz, melengető napsütés, kellemes szellő, egyre hosszabb napok, ébredező természet, a szabadtéri programok csábítása. Meg koronavírus és #maradjotthon.

Mit csinálj tavasszal

#maradjotthon

Mindenkit arra bíztatunk, hogy maradjon otthon amikor csak teheti. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne élvezhetnénk a tavasz csodás, utánozhatatlan pozitívumait, hiszen a nap, a jó idő, a friss levegő mindannyiunkat új életre kelt. Azrra azonban nagy figyelmet kell fordítanunk, hogy mindezt a lehető legbiztonságosabban tegyük!

Mit csinálj és mit ne tavasszal, jó időben a vírus alatt?

Ugyan a csábítás nagyon nagy, a napsütés kecsegtető, a tiszta égbolt egyszerűen mennyei, nem szabad megfeledkeznünk, hogy az idei tavasz bizony merőben más, mint bármelyik, amit eddig megéltünk. Vigyázzunk idősebb rokonainkra és ismerőseinkre, saját magunkra és gyermekeinkre is, élvezzük a jó időt ésszel, odafigyelve egymásra, betartva az ajánlásokat és szabályokat! Lássuk mit lehet, és mit tilos csinálni tavasszal vírus idején!

NE verődj csapatba

Ne menjünk kirándulni a barátokkal. Ne üljünk ki velük a parkba, és ne menjünk olyan szabadtéri kondiparkba, ahol már más valaki edz. Nem most van itt az ideje, hogy együtt menjünk vásárolni a barátnőkkel a hétvégi ebédhez. Tartsuk be a szabályokat és ne találkozzunk se barátokkal, se családtagokkal! Sajnos el kell halasztanod a szülinapi/névnapi/évfordulós bulit, ennek nem most van itt az ideje!

NE tarts családi összejövetelt

Nagyon fontos, hogy még szabadtéren se találkozz azokkal a rokonaiddal, szeretteiddel, barátaiddal, akikkel nem egy háztartásban élsz. Ez alól akkor sem vagy kivétel, ha egy jó nagy kertben szerveznétek közös bográcsozást. Nem éri meg kockáztatni, kerüld ezeket a szituációkat! Az idősebb rokonok különösen nagy veszélyben vannak, sajnos meg kell értened, hogy most mindenkinek az a legjobb, ha távol maradtok egymástól. Ebben az esetben is igaz a különféle életeseményekkel kapcsolatos közös ünneplések elkerülése. 

hirdetes

NE menj túl közel senkihez

Most a szabályok még nem olyan szigorúak. Könnyedén rendelhetsz élelmiszereket és különféle cikkeket online, sőt, bár tényleg fontos, hogy otthon maradj, amikor csak teheted, egyelőre nincs kijárási tilalom. Örüljünk ennek, de tartsuk tiszteletben a hozzáértők kéréseit, senkivel ne kerüljünk másfél méternél közelebbi kapcsolatba (kivételt képeznek ez alól természetesen azok, akikkel egy háztartásban élünk). Mindegy, hogy ez a szomszéd, vagy a nagynénéd, ha nem éltek együtt, kerüld a közelséget!

hirdetes

NE menj jól ismert nevezetességekhez

Mit csinálnak azok, akik a négy fal között ülnek immáron hetek óta? Jól ismert, népszerű nevezetességeket keresnek fel abban bízva, hogy ott most minden kihalt lesz. Nagy tévedés! Jó időben azonnal megtelnek ezek a helyek, sőt, a túraútvonalak és a parkok is! Inkább el se indulj, hidd el, felesleges, ráadásul nagyon nagy a rizikója annak is, hopgy túl közel kerülsz valakihez!

Lehet élvezni a kertet

Most biztosan maximálisan értékeled a kerted. Csodás dolog kint heverészni, vagy a kertet, növényeket rendezgetni. Bográcsozzatok, sütögessetek a háztartásban élőkkel együtt, igyatok meg délután egy pohár bort, miközben a madarak csicsergését hallgatjátok. Töltsetek kint minél több időt a szabad levegőn!

Lehet biciklizni, futni

Bátran menj biciklizni vagy futni a szabadba, de nagyon fontos, hogy elkerüld azokat a helyeket, ahol több ember csoportosul, ahogy az is, hogy senkihez ne kerülj másfél méternél kisebb távolságba! Nem kell elmondanod a sportról és a szabad levegőn eltöltött órákról, egyszerűen csak elővigyázatosnak kell lenned.

Lehet sétálni nagyokat azokkal, akikkel egy háztartásban élsz

Minden, a futáshoz és biciklizéshez kapcsolódó állítás igaz erre a pontra is. Menjetek ki sétálni, vigyétek a gyerekeket is, DE NE menjetek senkihez közel, kerüljétek a zsúfolt helyeket és parkokat. Ha kell, üljetek autóba, keressetek fel egy nem ismert helyet a környéken és ott sétáljatok picit.

Lehet felfedezőútra indulni az erdőbe

Elkerülve persze a népszerű túraútvonalakat. Olyan helyeket érdemes választani, amikről esetleg tudod, hogy nem járnak oda mások. Itt aztán lehet ücsörögni a fűben, piknikezni az egy háztartásban élőkkel, élvezni a nap meleg sugarait.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Belső referenciaár

Az az érték, melyet a fogyasztó egy adott áruért indokoltnak tart megadni. Tovább

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek