notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kamerarendszerek és az internet

hirdetes

Kamerarendszerek és az internet

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Wireless kamerarendszerek

Manapság nagyon divatos és elterjedt technológia a wireless. Segítségével könnyebben megvalósíthatóak, a tér- forgalomfigyelõ rendszerek, az ipari alkalmazásoknál alkalmazott rendszerek kiépítése.
Egyik hátránya, és jelentõs probléma e rendszereknek a biztonság.
Minden meglévõ, és lehetséges eszközt fel kell használnunk, hogy minél biztonságosabb hálózatot építsünk ki. A vezeték nélküli hálózatok nagy problémája az átviteli réteg, a frekvencia.
A rádióhullámokat, számos egyéb eszköz bezavarhatja, például mobiltelefon, mikrohullámú sütõ egyéb hálózatok
Az interferencia nem teszi használhatatlanná az alkalmazást, csak csökkenti az átviteli sebességet.

  Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Kamerarendszerek

A kiépített kamerarendszerek ötvözik olyan klasszikus eszközeit, mint a videó multiplexer, videó felvevõ és a monitorok. Ezen kívül számos olyan szolgáltatást biztosítanak, melyek az IP alapú hálózati technológiának köszönhetõek. Ilyenek például az e-mail, sms küldés, videó anyagok tetszõleges helyre való továbbítása, vagy a távoli hozzáférés/kezelés lehetõsége. A professzionális rendszerek képesek mind analóg, mind - akár többféle gyártótól származó - digitális biztonsági kameráktól érkezõ videó stream-eket kezelni, és az élõ képeket a felhasználók felé továbbítani. Ezen felül képesek ezen videó folyamok rögzítésére eseményvezérelt, és idõzített módon. Így lehetõség van az archivált felvételek hatékony kiértékelésére akár a riasztási események, akár a folyamatos felvételek között keresünk. Biztosítják az összes olyan menedzsment funkciót biztosítja, mint a hagyományos rendszerek, ráadásul egyszerû kezelõfelületén keresztül sokkal hatékonyabb mûködést tesz lehetõvé. Biztonságtechnika hálózati technológiákat (LAN, WAN, VPN, internet, vezeték nélküli megoldások, stb...) lehet használni egy nagyvállalati biztonsági rendszer létrehozásához, amely magában foglalhat lokális, helyi rendszereket és ezeket egy  biztonsági rendszerbe is integrálhatja akár több tíz, vagy több száz biztonsági kamera alkalmazásával.

hirdetes
Egy standard internet böngészõn keresztül felhasználónév és jelszó azonosítás segítségével igénybe vehetõk a rendszer szolgáltatásai a felhasználó geográfiai helyétõl függetlenül. A felhasználó név és jelszó egyértelmûen meghatározza a felhasználó jogait és lehetõségeit a rendszerben és megakadályozza azokhoz a kamerákhoz és a rendszer más szolgáltatásaihoz való hozzáférést, melyekre az nem jogosult. A nyílt, standard biztonsági rendszer komponensek és interfészek használata lehetõvé teszi a legköltséghatékonyabb megoldások alkalmazását a kis helyi biztonsági rendszerektõl kezdve a hatalmas nagyvállalati rendszerekig.

hirdetes

Általánosság

A vízuális megfigyelés a mai világban kezd egyre természetesebbé válni. Az internet nyújtotta lehetõségek szinte kiaknázhatatlanok. Nemcsak számítógéprõl, hanem egyszerûen már mobiltelefonról is ellenõrizhetõek a távoli objektumok. Ez nemcsak kényelmesebbé teszi az ellenõrzést, hanem a helyben rögzített anyag vitás esetekben segít eldönteni, mi is az igazság. Ez nem csak a tulajdonos szemszögébõl elõnyös, sokszor a dolgozó érdeke is. Errõl bersze megoszlanak a vélemények, de idõvel mindenki belátja jelentõségét.

 Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

érdekelt fél

érdekelt fél Olyan személy vagy csoport, akit vagy amelyet egy szervezet környezeti... Tovább

infrastruktúra

<szervezet> egy szervezet mûködéséhez szükséges feltételek, berendezések és... Tovább

Tovább a lexikonra