notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kapszolatépítés vlogod közönségével

hirdetes

Hogyan építs ki jó kapcsolatot vlogod közönségével

SzSz
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A hosszútávú siker érdekében elengedhetetlen, hogy erős és pozitív kapcsolatot építs ki közönségeddel. A következőkben három egyszerű, de nagyon fontos kis tippet osztunk meg, amik segíthetnek ebben. Ne félj, nem lesz szükséged semmilyen különleges tapasztalatra hozzá. Lássuk!
 

Vlogod közönsége

Próbálj meg kapcsolatot létesíteni közönségeddel


Ez nem hangzik valami hasznos tippnek, hiszen erre megy ki a játék, nem? Valójában azonban sokaknak igenis komoly erőfeszítésébe telik rendszeresen kapcsolatot teremteni másokkal – különösen ha ismeretlenekről van szó. De nem kell, hogy bárki is megrettenjen ettől a feladattól!

Az első lépés a jó kapcsolatok kiépítésének irányába a tiéd kell legyen. Tegyél annak érdekében, hogy megismerd nézőidet, és mutasd meg, hogy fontos számodra a véleményük (akármilyen sablonosan is hangzik, valóban így működik a dolog). Tegyél fel kérdéseket, írj ki szavazásokat, válaszolj a hozzászólásokban feltett kérdéseikre (akár a videóidban, akár rövid hozzászólásokkal). Éreztesd a közönséggel, hogy nem csak egy arc és egy hang vagy, hanem valaki, aki ténylegesen kommunikál a nézőivel.

Kérj visszajelzést nézőidtől


Ha szeretnéd éreztetni közönséged tagjaival, hogy adsz a véleményükre, kérj visszajelzést tőlük tartalmaidra. Ne aggódj, egyáltalán nem kell reagálnod azokra, akik szándékosan rosszindulatú kommenteket hagynak, de az építő jellegű kritikára megéri odafigyelni, hiszen a jó tanácsok megfogadásával olyan videókat készíthetsz majd a jövőben, ami többek tetszését is elnyerheti.

hirdetes

Kérdezd nézőidet arról, hogy milyen témákról szeretnének videókat látni, vagy hogy szerintük hogyan tehetnéd jobbá vlogjaid minőségét. Ötletelhetnek arról is, hogy milyen más vloggerekkel készíts legközelebb közös videót, stb. Minél több tippet szedsz össze nézőidtől, annál könnyebb lesz eldönteni a következő lépéseidet.


hirdetes
Szánj időt a közösségedre


Az idő a legértékesebb kincs – ha az emberekre időt szánsz, akkor tudni fogják, hogy milyen értékesek is számodra. Éppen ezért fontos, hogy minden nap időt szánj a hozzászólások megválaszolására, és a nézőkkel és rajongókkal való kapcsolatok kiépítésére és ápolására.

Tegyél félre minden nap néhány percet ezekre – ellenőrizd a megemlítéseket, a hozzászólásokat, tegyél fel kérdéseket az embereknek, amikre válaszolhatnak, és amikről egymással is elbeszélgethetnek.

Az élő közvetítések (akár a YouTube-on, akár a Facebookon) kiválóak arra, hogy közvetlenebb kapcsolatba kerülj rajongóiddal.

Ne feledd: habár a közösség fontos, a saját pihenésedre is időt kell szakítanod. Senki sem kötelezhet arra, hogy minden egyes nap aktív légy, de tartsd észben, hogy minél több időt hagysz ki, annál többet kell majd bepótolnod hozzászólások és egyéb interakciók terén!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Totális Internetes Jelenlét

Totális Internetes Jelenlét, azaz a Total Internet Presence TIP   Mi is a TIP... Tovább

minõségjellemzõ

terméknek, folyamatnak, vagy rendszernek egy követelménnyel kapcsolatos saját... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Marketing