notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egyre drasztikusabb a helyzet a koronavírus miatt: az egész olyan mint egy katasztrófafilm vége

hirdetes

A koronavírus leigázza a világot-olyan mint egy jól csengő katasztrófa film, de sajnos ez a valóság

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Először Kínában rendeltek el vesztegzárat, ezt követően lezárták Olaszország egyes részeit, majd az egészet, most az Egyesült Államok is bezárta a kaput az Európából érkezők számára, valamint a hivatalos szervek Magyarországon is veszélyhelyzeti állapotokat rendeltek el, a rendszerváltást követően most először. Ez az egész egy katasztrófafilm előzetese is lehetne, ellenben ez a valóság, amiben élünk. Puszta elővigyázatosság, vagy tényleg ekkora a baj? Mi lesz ennek az egésznek a vége? 

Egyre nagyobb a felfordulás a koronavírus miatt

A koronavírus leigázza a világot

Bizony, akár egy katasztrófafilm címe is lehetne. Én szívesen megnézném. Szeretem a katasztrófafilmeket. Viszont átélni nem éppen kellemes. Még a társadalom magatartása is olyan, mint a filmekben szokott, a fele társadalom teljesen pánikol, óriási élelmiszer vásárlásokba kezd, valamint vészforgatókönyveket tervez, a másik fele viszont nyugodt, és azt szajkózza, hogy nincs semmi ok félelemre, persze nem azért, mert bízik a felelős szervekben, hanem mert azt gondolja, hogy nincs itt semmilyen probléma.

Ezt okozta a koronavírus

Mikor év elején Kína jelentette a járványt, még a legtöbben nem foglalkoztunk vele komolyan, hiszen azt gondoltuk hozzánk nem fog elérni, vagy legalábbis nem így. Nemrég még csak néhány pont volt a térképen, mostanra azonban az egész vörösbe öltözött. Több mint 125 000 fertőzött, és 4600 felett a halottak száma is. Emellett üzletek zárnak be, vállalkozások mennek tönkre, a gazdaság sem áll valami stabil lábakon. Több ország lezárta a határokat, szigorú intézkedéseket vezetett be. Nálunk az egyetemek, színházak, zártak be egy időre, és megtiltottak minden 100 fő feletti beltéri, valamint 500 fő feletti kültéi rendezvény megszervezését, holott még csak 13 fertőzött személy van hazánk területén, amivel elég jól állunk a többi országhoz képest. Persze a cél, hogy ez így is maradjon. Mindenki attól tart, hogy bekövetkezik az, ami Olaszországban is, hogy ott pontosan mi történt, és mennyi az esély hogy nálunk is megtörténjen, arról ebben a korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

hirdetes

A koronavírus térképe

Jelenetek a katasztrófafilmből

Határzárok. Lefújták a Velencei karnevált. Lefújtak rangos sporteseményeket. Lefújtak gyakorlatilag minden eseményt hazánkban. Megállt a tőzsdén a kereskedés, olajháború indult el. A brit egészségügyi miniszter is megfertőződött. Az Ausztráliában forgató Tom Hanks, és felesége is megfertőződött koronavírussal. A Forma-1-es csapatok több tagja is megfertőződött szintén Ausztráliában, le is fújták a szezonnyitót, és más verseny hétvégéket is. Megfertőződött egy NBA játékos, szüneteltetik az egész bajnokságot. Az Olimpiai Játékok lefújásán gondolkoznak, amiről ITT írtunk részletesen.

Pánikolni kell, vagy nem kell pánikolni?

hirdetes

Jogos a kérdés, hogy ilyen események után vajon tényleg van okunk a félni? Félni mindenképpen, pánikolni azonban nem. Semmi szükség az egész bolt felvásárlására, hiszen egy esetleges karantén idején is meg lesz szervezve az ellátás. A mentő szirénájának hallatán nem kell rögtön a világ végére gondolni, hiszen eddig is voltak, balesetek, és egyéb betegségek, problémák, ezután is lesznek. Talán jobb elővigyázatosának lenni inkább, kerülni a nagy tömeget, gyakran, alaposan, szappannal kezet mosni, és követni a hivatalos szervek előírásait. 

Mikor lesz vége a koronavírus járványnak?

Hogy mi lesz a vége az egésznek, azt nehéz előre megmondani. Szakemberek azt jósolják, hogy a meleg idő megjelenésével a koronavírus is visszaszorulhat. Mindenesetre az reménykedésre ad okot, hogy Kína bejelentette, náluk véget ért a járvány. Valószínűleg a világ több pontján is hasonló kimenetelű lesz, persze ez függ az intézkedésektől is. Éppen ezért ez a nagy elővigyázatosság, és óvintézkedés, hogy minél kevesebb áldozattal átvészeljük ezt a vírust is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

infrastruktúra

<szervezet> egy szervezet mûködéséhez szükséges feltételek, berendezések és... Tovább

újramunkálás

tevékenység egy nem megfelelõ terméken, hogy az teljesítse a követelményeket ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek