notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így válasszunk kenyérpirítót!

hirdetes

Így válasszunk kenyérpirítót!

B. Á.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A kenyérpirító kifejezetten egyszerű működési elvvel rendelkezik, a kiválasztásra azonban érdemes figyelmet fordítani. Néhány dologra érdemes odafigyelni, ha olyan készüléket szeretnénk vásárolni, amit hosszú-hosszú éveken keresztül megelégedettséggel használhatunk. 

Így válasszunk kenyérpirítót!

Gyakran felvetődik a kérdés, melyek azok a szempontok, amelyeket hozzásegítenek bennünket az ideális készülék megtalálásához. Az egyik ilyen tulajdonság a teljesítmény lehet, ami azt határozza meg, milyen gyorsan melegszik fel a készülék, illetve mennyi idő alatt készül el a pirítós. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy e tekintetben nincs túl nagy eltérés a különböző készülékek között, sőt, az alsó árkategóriában is találhatunk kifejezetten magas teljesítményre képes pirítókat és a felső árkategóriában is előfordulhatnak szerényebb áramfelvétellel rendelkező készülékek… 

A nagyobb teljesítmény abban az esetben fontos, ha az egész családnak szeretnénk friss és ropogós reggelit készíteni. A szakeladók általában azt javasolják, hogy a kétszeletes kenyérpirítók esetében részesítsük előnyben a 900 Watt feletti készülékeket, négyszeletes változatoknál nagyjából az 1500 Watt tekinthető elvártnak.

hirdetes

A kenyérpirítók kínálata kifejezetten széles kínálata érhető el, így tulajdonképpen nem túlzás azt állítani, hogy mindenki megtalálhatja az igényeinek tökéletesen megfelelő készüléket. Vannak, akik a vastagabb szeleteket szeretik jobbak, számukra a nyílás szélessége is fontos szempont. Érdemes lehet olyan kenyérpirítót választani, ami kivehető szűkítővel rendelkezik, így többféle igény kielégítésére alkalmas, akár péksüteményeket is piríthatunk a segítségükkel.

hirdetes

A rendelkezésre álló tartozékok is érdemelnek némi figyelmet. Sok készülék esetében találunk kiemelő kart, ami rendkívül hasznosnak bizonyul, különösen abban az esetben, ha hajlamosak vagyunk kapkodni. A karnak köszönhetően a szelet magasabbra ugrik fel, így elkerülhetjük, hogy hozzáérjünk a készülék felforrósodott alkatrészeihez. Hasznos, ha a kiszemelt készülék morzsatálcával is rendelkezik, így a kitakarítása nem fog különösebb gondot okozni, persze érdemes rendszeresen üríteni. 

Érdemes előnyben részesíteni azokat a készülékeket, amelyek hőfokszabályzóval rendelkeznek. Ennek az apró tartozéknak köszönhetően könnyedén szabályozhatjuk, milyen mértékben piruljon meg a behelyezett kenyérszelet vagy péksüti. Minden készülék más és más, ezért ki kell majd tapasztalnunk, melyik hőfok biztosítja az ízlésünknek megfelelő pirítást.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

termék

egy folyamat eredménye 1. MEGJEGYZÉS: Négy általános... Tovább

minõsítési folyamat

az elõírt követelmények teljesítési képességét bizonyító folyamat 1. MEGJEGYZÉS:... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek