notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Haccp szó sokszor megjelenik a ich.hu weboldalon. A szócikkek folyamatosan frissülnek, ezen szócikk frissülési dátuma 2020.11.09.

Keresés


Összesen: 41 találat.

Oldal Találatok száma

HACCP rendszer

A HACCP nemzetközileg elfogadott módszer az élelmiszerek biztonságának megteremtésére a lehetséges kockázatok, veszélyek megállapítása, értékelése és kezelése révén. A rendszer...

14

A HACCP fogalma

A minőségügyi rendszerek között megközelítésmódjának különlegessége miatt sajátos helyet foglal el a leginkább élelmiszeripari területeken, higiéniai követelmények...

12

HACCP minõségbiztosítási rendszer - rémhírek vagy ésszerû higiéniai követelmények

A HACCP élelmiszer biztonsági rendszer mindennapos kérdés a vendéglátók és élelmiszer üzletek számára. Tapasztalatok szerint a HACCP misztikum az információ hiányra vezethetõ vissza,...

11

Tanúsítható élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer: ISO 22000 azaz ISO 22001

Ma Magyarországon minden vállalatnak, mely tevékenysége hatással van az élelmiszer-biztonságra, legyen az élelmiszer lánc bármely...

11

A jó higiénés gyakorlat biztosítását szolgáló HACCP rendszer alkalmazása az EU-csatlakozástól - 2

A rendszer bevezetésének és alkalmazásának megkönnyítését akarja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium - különösen a nagy számú mikro-, kis-, és középvállalkozás részére....

11

ISO 22000 - Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevõ szervezetekre vonatkozó követelmények

Europában és Magyarországon is terjedõben van egy új élelmiszerbiztonsági rendszer, az ISO 22000. Nézzük meg, hogy mi is ez pontosan és...

10

ISO 22001 élelmiszerbiztonság irányítási rendszer? ISO 22000 felkészítés?

Miért jó az ISO 22001 rendszer? Ma Magyarországon minden vállalatnak, mely tevékenysége hatással van az élelmiszer-biztonságra,...

8

Változások a HACCP területén

Év eleje óta minden Uniós tagállamban alkalmazni kell az élelmiszer higiéniáról szóló 852/2004 EK Európai Parlamenti...

7

A kereskedelmi láncok és az élelmiszer-biztonság

Napjainkban a kereskedelmi láncok egyre szélesebb körben használják az önkéntes élelmiszer-biztonsági szabványokat annak érdekében, hogy bizonyítsák: megfelelnek a különböző vevői követelményeknek.

6

A BRC és az IFS

Az elmúlt években az egyre nagyobb számú élelmiszerekkel kapcsolatos botrányok következtében a fogyasztók gyanakvóvá...

5

A BRC és az IFS II.

Az elmúlt években az egyre nagyobb számú élelmiszerekkel kapcsolatos botrányok következtében a fogyasztók gyanakvóvá...

5

A jó higiénés gyakorlat biztosítását szolgáló HACCP rendszer alkalmazása az EU-csatlakozástól - 1

Az élelmiszer-forgalmazási előírások változása a kereskedelemben. A GKM segédkönyvet adott ki

5

Fokozott ellenõrzések egész nyáron

A magyar hatóságok már felkészültek az idei kiemelt ellenõrzésekre. A nyári meleg a baktériumok szaporodásának...

5

Az ISO 22000 tanúsítás elérésének lépcsőfokai

Erre jelenleg háromféle válasz létezik attól függően, hogy az adott vállalat milyen minőségirányítási rendszerrel rendelkezik

5

Ismét pályázhatnak a határon túli magyarok

Határon túli magyar vállalkozások számára ismét nyitva van az út vissza nem térítendõ támogatások...

4

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek 1. rész.

Az élelmiszerláncban részt vevõ szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2005). ……....szervezetünk megkezdte az MSZ EN ISO...

4

Az ISO 22000 élelmiszerbiztonsági rendszer elõnyei, helyzete

A nemzetközi élelmiszer-biztonsági szabvány célja, hogy harmonizálja az élelmiszer-biztonság irányítására...

4

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek 6. rész./Az élelmiszerláncban részt vevõ szervezetekre vonatkozó követelmények

Korábbi cikkünkben bemutattuk az Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerekkel kapcsolatos szakkifejezéseket. Következõkben megkezdjük...

4

Tanúsítások

A szervezet tevékenysége, mûködése szerint a következõ rendszereket ajánljuk kiépíteni és tanúsítatni.

4

Váltás HACCP-ről ISO 22000-re

Az ISO 22000 rendszer egyre inkább népszerűbbé válik Európán belül. Az ISO 22000 rendszer, amely az ISO 9001 minőségirányítási, illetve HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer egyfajta...

4

Román-Magyar pályázatírási, minõségügyi (ISO 9001, HACCP) tapasztalatcsere Nagyváradon

2004. december 3.-5. között a STandard-Team Kft. vezetõ tanácsadói irányításával Nagyváradon pályázatírási...

3

A találati lista a cikkek után folytatódik

2008. évi XLVI. törvény az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről 7. rész

Az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv részletes hatósági feladatai

103/2005. (XI. 4.) FVM rendelet a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjról

A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény 7. §-ának (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

HACCP rendszer

A HACCP nemzetközileg elfogadott módszer az élelmiszerek biztonságának megteremtésére a lehetséges kockázatok, veszélyek megállapítása, értékelése és kezelése révén. A...

Az ISO 22000 tanúsítás elérésének lépcsőfokai

Erre jelenleg háromféle válasz létezik attól függően, hogy az adott vállalat milyen minőségirányítási rendszerrel rendelkezik

Váltás HACCP-ről ISO 22000-re

Az ISO 22000 rendszer egyre inkább népszerűbbé válik Európán belül. Az ISO 22000 rendszer, amely az ISO 9001 minőségirányítási, illetve HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer...

A jó higiénés gyakorlat biztosítását szolgáló HACCP rendszer alkalmazása az EU-csatlakozástól - 2

A rendszer bevezetésének és alkalmazásának megkönnyítését akarja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium - különösen a nagy számú mikro-, kis-, és középvállalkozás...

A jó higiénés gyakorlat biztosítását szolgáló HACCP rendszer alkalmazása az EU-csatlakozástól - 1

Az élelmiszer-forgalmazási előírások változása a kereskedelemben. A GKM segédkönyvet adott ki

A HACCP fogalma

A minőségügyi rendszerek között megközelítésmódjának különlegessége miatt sajátos helyet foglal el a leginkább élelmiszeripari területeken, higiéniai követelmények...

Oldal Találatok száma

Ukrán élelmiszeripari ellenõrzés a BiYo-Product Kft telephelyén.

Az Ukrán álelmiszeripari és fogyasztóvédelmi szakemerek nem találtak nemmegfelleloséget a BiYo-Product Kft. gyártási folyamatában....

3

Élelmiszerbiztonság - a botulizmusról

A betegség kórokozója a Clostridium botulinum A, B, E és F típusú neurotoxint (botulotoxin) termelõ variánsai. Európában, és...

2

A BRC/EFSIS-rendszer elõnyei

A BRC/EFSIS-követelményrendszernek való megfelelés sok erõforrást kíván az élelmiszeripar szereplõitõl, és költségekkel jár. Ennek ellenére számos rövid és hosszú távú elõnyt...

2

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek 5. rész.

Az élelmiszerláncban részt vevõ szervezetekre vonatkozó követelmények(ISO 22000:2005) Korábbi cikkünkben megkezdtük az...

2

Minõségbiztosítás a kereskedelemben

Napjainkban a kereskedelmi láncok egyre szélesebb körben használják az önkéntes élelmiszer-biztonsági szabványokat annak...

2

Jó gyártási gyakorlatról (GMP) röviden

GMP: Good Manufacturing Practice, azaz Jó gyártási gyakorlat alkalmazása a gyógyszeriparban és az élelmiszeriparban terjedt el leginkább. A termékbiztonság és az egyenletes termékminõség...

2

Az ÉMI-TÜV Bayern Kft. tanúsító felügyeleti audit keretében vizsgálta a STandard-team Kft. ISO 9001 minõségirányítási rendszerét.

Mindenki tudja, aki valamilyen menedzsment rendszert mûkõdtet, hogy a mûködést bizonyítani kell évrõl-évre egy független tanúsító szervezet számára. Az ÉMI-TÜV Bayern Kft. egy a...

2

Diplomaterv javaslatok!

A STandard-Team Kft. szakembergárdája szívesen nyújt külsõ segítséget minõségbiztosítás, HACCP,...

2

Az EUREPGAP helyzete ma Magyarországon

Az Unió országaiban tevékenykedõ legtöbb kereskedõ úgy döntött, hogy kötelezõvé teszi beszállítóik számára...

2

2008. évi XLVI. törvény az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről 7. rész

Az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv részletes hatósági feladatai

2

HÍRDETÉS- EUREPGAP TANFOLYAM

Az EUREPGAP rendszer pénzt hoz a mezõgazdasági termeléssel foglalkozó vállalkozások számára. Miért? MI is az az EUREPGAP? Miért jó, ha van EUREPGAP tanúsítvány a fiókunkban? Hogyan...

1

Az EUREPGAP ellenõrzési területei zöldség- és gyümölcstermesztés esetében

Az EUREPGAP minõségbiztosítási rendszer bevezetésével biztosítjuk a Helyes Gazdálkodási Gyakorlatnak történõ megfelelést,...

1

103/2005. (XI. 4.) FVM rendelet a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjról

A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény 7. §-ának (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

1

A KAS ’94 Kft. minõségirányítási rendszerének ( MSZ EN ISO 9001:2001) elsõ 3 éve

A KAS ’94 Kft MSZ EN ISO 9001:2001 minõségirányítási rendszerét 2001-ben kezdte el kiépíteni, az audit 2002 áprilisában történt meg az ÉMI-TÜV Bayern Kft. auditorai által. A...

1

ISO 9001 (minõségirányítási rendszer), Iso 14001 (környezetirányítási rendszer) és HACCP (minõségbiztosítási rendszer) kiépítése Horvátországban, Szlovéniában és Szerbiában.

A STandard-Team Kft. magyarul beszélõ, Szerbiában, Horvátországban vagy Szlovéniában élõ partnereket keres ezen országokban indítandó telephelyének vezetésre!

1

Pályázati felhívás a 2006. évi Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj elnyerésére

Benyújtási határidõ: 2005. december 15-én 14:00 óráig.

1

Minõségbiztosítás, minõségirányítás, ISO 9001, ISO 14001 tanúsításra felkészítés kis és középvállalkozásoknak, egy kicsit másképp

ISO 9001 minõségirányítási rendszer, ISO 14001 környezetirányítási rendszer, illetve HACCP minõségbiztosítási rendszer...

1

ISO 9001, ISO 14001, pályázatok írása már Romániában is

A STandard-Team Kft. hosszas egyezetetések után 2005 januárjában megynitotta romániai irodáját, Bihar megyében..

1

Minõségbiztosítás a mezõgazdaságban

Az elmúlt évek tapasztalatai azt igazolják, hogy a fogyasztók elvárásai az élelmiszerrel,- a termékek minõségével és...

1

Néhány szó az IFS élelmiszerbiztonsági szabványról

A Nemzetközi Élelmiszer Szabvány (IFS) kidolgozása a Német Kereskedelmi Szövetségek Egyesülete (BDH e.V.) égisze  alatt 2001-ben ...

1