notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Keresõmarketing hibák - ami biztos kitiltáshoz vezet 1. rész

hirdetes

Keresõmarketing hibák - ami biztos kitiltáshoz vezet 1. rész

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sajnos igen sok honlaptulajdonos nem érti meg a keresõmotorok átjárhatóságának fontosságát, amely a forgalmat eredményezheti. Nagyobb hangsúlyt tesznek a honlap "kicsinosítására". Ez nem rossz, csak az, ha ennek velejárójaként elvesznek olyan szempontok, mint a keresõmotorokban elért helyezések. A következõkben áttekintünk jó néhány olyan hibát, amit sok webmester elkövet. Ezek kiküszöbölésével nagyobb eséllyel pályázunk a keresõkben az elõnyös helyezésekre.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

1. A kulcsszavak nem elég hatékony kiválasztása


Egy honlap megtervezésének ez talán a legkritikusabb területe. Azt, aki jó kulcsszavakat használ, jó eséllyel megtalálják az érdeklõdõk. Aki rossz kulcsszavakkal dolgozik, az alig kap majd forgalmat.

Elõször is nem szabad kizárólag a saját fejünkkel gondolkodni a kulcsszavak kiválasztásánál. Bele kell képzelnünk magunkat az ügyfelek helyzetébe, hogy ok milyen keresõszavakkal próbálkozhatnak, ha a miénkhez hasonló szolgáltatásokat és termékeket keresnek. Másrészrõl nem szabad mindjárt az elején az egyszavas, nagy versenyt jelentõ kulcsszavakkal rádolgoznunk. Ugyanis hiába a megfelelõ kulcsszó, ha a nagy verseny miatt csak a keresõk csak a 15. lapon hozzák a mi oldalunkat.

2. Ugyanannak a kulcsszónak a folyamatos ismétlése


Régen ez bevált módszer volt, a keresõket be lehetet csapni azzal, hogy a kulcsszót rengetegszer elismételtük az oldalon, hogy a keresõk elegendõen relevánsnak találják az oldalunkat. Ma már az ilyen technikát kitiltással büntetik a keresõalgoritmusok.

hirdetes


3. Tartalom lelopása mások honlapjáról


Hányszor hallotta már, hogy "ez az Internet, itt nyugodtan ellophatsz bármit"? Ne tegyünk ilyet. Egy dolog tanulni másoktól, hogy hogyan csinálják, de más dolog egy az egyben lekoppintani a munkájukat. A keresõmotorok nagyon intelligensek, és általában felfedezik az oldalak másolását. Akár még le is vehetnek egy ilyen másolgatós honlapot a listájukról.


4. A honlaphoz nem illeszkedõ kulcsszavak használata


Sok kevésbé etikus honlap próbálkozik azzal, hogy a keresõmotorokon keresztül úgy váljék láthatóvá, hogy olyan kulcsszavakat használ, melyeknek semmi közük a saját tartalmához. Olyan nem illeszkedõ kulcsszavakat helyeznek el az oldalaik meta jelzõiben, melyek nagy keresési népszerûségnek örvendenek (pl. "szex", egy híresség neve, vagy az aznapi éppen aktuális köztémára utaló szó). Mivel ezek a kulcsszavak népszerûek, úgy gondolják, hogy ettõl majd több találatot kapnak. Ezt a technikát a keresõk spamnek tartják, és azzal büntethetik, hogy kiveszik az oldalt a listáikból.


5. Kulcsszó-halmozás

hirdetes


Ez valamiben hasonlít az elõzõ ponthoz, de itt arról van szó, hogy egy kép vagy egy réteg leíró (alt) mezõjébe sokféle kulcsszót igyekszik belesûríteni a tulajdonos. Ha a keresõmotorok rájönnek, hogy ez a szöveg nem igazán a képet vagy a réteget írja le, azt spamnek tekintik.

6. Rejtett szövegek elhelyezése


Vannak, akik azt gondolják, hogy ha a szöveg nem látszik, abból gond nem lehet. Rossz ötlet... Ne próbáljuk meg elrejteni a kulcsszavakat vagy -kifejezéseket elrejteni a látogatók szeme elõl például úgy, hogy a háttérrel hasonló színûvé tesszük azokat. A keresõmotorok már keményen büntetik az ilyesfajta trükköket.

7. Túl apró szövegek elhelyezése


Ez a fenti manipuláció egy módosulata. Ne próbáljuk meg úgy elrejteni a kulcsszavakat, hogy nagyon kicsi karakterméretet rendelünk hozzájuk. Ezt ugyanis a keresõmotorok is észreveszik.

Folytatjuk...

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

vásárlásösztönzés

Különböző, többnyire rövid ideig ható ösztönző eszközök együttese, amelynek célja hogy... Tovább

metrológiai megerõsítés

olyan mûveletek összessége, amelyek annak biztosításához szükségesek, hogy egy... Tovább

Tovább a lexikonra