notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Keresõmarketing hibák - ami biztos kitiltáshoz vezet 2. rész

hirdetes

Keresõmarketing hibák - ami biztos kitiltáshoz vezet 2. rész

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

 
Újabb néhány kétes módszer és technika, mely nem biztos, hogy megfelelõ eredményre vezethet...

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

8. Linkfarmok


A linkcserék hatékonyságának közismertté válása idején egyes vállalkozások olyan link-honlapokat hoztak létre, melyek semmilyen értékes tartalommal nem bírtak, csak több száz vagy több ezer linket tartalmaztak. Ezeket nevezzük linkfarmoknak. A mi szempontunkból mindegy, hogy a linkfarm milyen üzleti céllal jött létre, a lényeg az, hogy a keresõmotorok hamar felkészültek arra, hogy kiszûrjék az ilyen vonatkozó tartalom nélküli honlapokat. Ennélfogva egy ilyen linkfarmon elhelyezett, az oldalunkra mutató link semmilyen értékkel nem bír. Sõt, ha az ilyen linkfarba bekerülés feltétele az, hogy tõlünk is mutasson vissza link rájuk, akkor azzal egy az egyben kihívjuk magunk ellen a keresõmotorok haragját, és valószínûleg rövid idõn belül törlik a listázásunkat.
A keresõmotorok ugyanis azt az elvet követik, hogy bármiféle büntetést csak olyan szempontok alapján ítélnek meg, amirol a honlap tulajdonosa maga tehet. Arra, hogy mások honlapján, akár egy linkfarmon szerepel egy a mi oldalunkra irányuló hivatkozás, nincs közvetlen befolyásunk, hiszen bárki más, adott esetben egy rosszakarónk is elhelyezhetne ilyet. Afelett viszont teljes felügyeletünk van, hogy mi mit helyezünk el az oldalainkon. A keresõk ezért mindig csak a mi oldalainkon található tartalom alapján ítélik meg, hogy megpróbáljuk-e kijátszani õket.

9. Tiltott oldalak belinkezése


Nemcsak a linkfarmok számítanak tiltott oldalaknak, hanem például az olyan oldalak is, melyek pornóval kapcsolatosak, illetve minden olyan oldal, mely tevékenysége vagy tartalma folytán valamiért kitiltásra került. Ha tehát egy ilyen oldalt linken keresztül népszerûsít a mi egy oldalunk, akkor a mi egész honlapunk hasonlóan kitiltást szenvedhet. Ez nagyon komoly veszély annak, aki maga is aktívan végez linkcserét, hiszen ha linkcserélünk egy jól induló honlappal, és az a lap elkövet egy ilyen hibát, akkor magával húzhat minket is a kitiltásba.

hirdetes

10. Ügyeljünk rá, hogy "biztonságos" szerveren béreljünk tárhelyet!


A közszolgálatba beállított tárhely-szerverek általában fix ip címmel üzemelnek. Ezért az internetes védelmi rendszerek könnyen be tudják azonosítani, hogy egy esetleges email spam milyen forrásból származik. Ezeket az adatokat az ilyen védelmi megoldások közkinccsé teszik. A keresõmotorok olyan módon használják fel ezeket az információkat, hogy az ahhoz az ip címhez tartozó minden honlapot korlátoznak a megjelenítésben.
Ez azt jelenti, hogy ha bárki más, a szolgáltató bármelyik elõfizetoje email spam tevékenységet folytat arról a szerverrõl, ahol a mi tárhelyünk is lakik, akkor a mi tárhelyünkön tárolt tartalom sem fog megjelenni a keresõkben. Egy megfelelõ infrastruktúra nélküli vagy kezdõ tárhely-szolgáltató, amelyik az átlagos szolgáltatási díjak alá ígérésével kíván betörni a piacra, aligha rendelkezik olyan rendszerrel, mellyel ellenõrizheti és kivédheti annak a lehetõségét, hogy valamely ügyfele spam-ügyletbe bonyolódjon. Azt ajánljuk ezért az olvasónak, hogy ne engedjen a túl alacsony tárhely-díj csábításának, mert ez a szolgáltatás színvonalának feláldozása mellett a fenti kitiltással is járhat. Általában a legbiztosabb, ha magánál a honlapkészítõ cégnél béreljük a tárhelyet, hiszen õ tudja a legjobban, hogy "mi kell" az adott weboldalnak, és teljes körû garanciát is csak így tud vállalni az elkészült honlapra.

hirdetes

11. Ne nevezzük így a linkcsere oldalainkat, mint: link.html, links.html, linkek.html stb!


A keresõmotorok okosak, és felfigyelnek arra, ha a piaci tendencia szerint a linkoldalakat a fenti megnevezésekkel illeti a többség. A keresõmotor igazán nem szereti az általános linkoldalakat. Inkább az olyan linkeket kedveli, melyek olyan oldalakra mutatnak, amik tartalma valamiben illeszkedik a kiinduló honlap tartalmához. Ez képviseli az Internet igazi ideológiáját. A linkcserék is csak akkor hasznosak a keresõk szemében, ha megvalósítják a fenti ideát.

Ne segítsük tehát azonosítani a linkoldalainkat azzal, hogy az elnevezésükbõl egyértelmûvé tesszük a funkciójukat. Másrészrõl igyekezzünk tematizálni a linkeket. Ha egy linkoldalon csak maximum 25, azonos témájú link található, az a keresõk szemében is egy értékes linkgyûjtemény. Ha viszont több, vagy teljesen vegyes témájú oldalra mutatnak ki linkek, akkor a honlapunk inkább linkfarmra kezd majd hasonlítani a keresõk szemében.

Sajnos a mai napig sok olyan honlappal találkozhatunk, melynél a fent említett, némely esetben amatõr, laikusok számára is szembetûnõ módszer(eke)t használják, ami kellemetlenné, sokszor viccessé teszi az oldalt. A mai kifinomult és fejlett technológiáknak köszönhetõen ezek már teljesen hanyagolhatók, hiszen a komoly módszerekkel  ezeknél sokkal jobb helyezéseket lehet elérni.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditkritériumok

összehasonlítási alapként használt elõirányzatok, eljárások vagy követelmények ... Tovább

metrológiai jellemzõ

olyan megkülönböztetõ tulajdonság, amely befolyásolhatja a mérés eredményeit ... Tovább

Tovább a lexikonra