notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Kína bekeményít, amelyik videojátékban vér van, mehet a kukába

Kína bekeményít, amelyik videojátékban vér van, mehet a kukába

ich.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Eddig is szigorú keretek között jelenhettek meg videojátékok a kínai piacon, ám a jövőben még durvább szabályok lépnek életbe.


Még a kisebb játékfejlesztő cégek számára is óriási lehetőséget jelent a kínai piacon való megjelenés, hiszen a csaknem 1,5 milliárdos piac értelemszerűen komoly lökést adhat egy új terméknek.

Kína bekeményít, amelyik videojátékban vér van, mehet a kukába

Csakhogy a kínai állam folyamatos ténykedése miatt nem könnyű átjutni a szűrőn, és ez a jövőben csak még nehezebb lesz: a kormány ideológiai okokból eddig tiltott bizonyos programokat, hamarosan viszont egy külön bizottság vizsgálgatja majd, hogy a termék megfelel-e az állam elvárásainak, és így forgalomba hozható-e.


A Gizmodo cikke szerint a testület konkrét kritériumokat fogalmazott meg arra vonatkozóan, mik azok a játékok, amelyeknek a kínai kormány szerint semmi keresnivalójuk odaát. Tiltólistára kerültek például a virtuális szerencsejátékok, mint a madzsong és a póker, de rosszul járnak azok is, akik történelmi játékokkal ütnék el az időt: minden olyan program ugyanis, amely módosítja az ország történelmét, máris kukába kerül.

hirdetes


Nem lesz szabad megjelentetni a vért vagy holttestet ábrázoló alkotásokat sem. Az elhunytak digitális szerepeltetése eddig sem volt engedélyezett, ám a kiadók a vér átszínezésével finomíthattak a tartalmon, így a kínai törvényhozók is lazítottak a nadrágszíjon. Ez azonban a jövőben már nem fog működni, vérből egy cseppnyi sem jöhet. A lista ezzel még nem ért véget, tiltani fogják azokat a programokat is, amelyek szervezetbűnözésről szólnak. Az új szabályok várhatóan április végén lépnek életbe.

hirdetes


A játéktörvény egy másik érdekessége a kínai kormány által adott "ajánlások", amelyeket a már említett testület fogalmaz meg a piacra belépni kívánó kiadóknak. Ezek között válogatott "ötletek" sorakoznak, többek közt arra vonatkozóan, milyen játékokat fejlesszenek a programozók, amik biztosan megfelelnek a jogszabályoknak. Ilyen például a helyi kultúrális értékek kiemelése, amely szerintük jó alapot adhat egy készülő videojátéknak.


 

Forrás: HVG.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 84

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek Hírek Kultúra Külföld Technológia

Szótár

az audit ügyfele

szervezet vagy személy, amely, vagy aki auditot kér Tovább

marketing adatbázis

Az egyéni fogyasztókra, lehetőségekre és elképzelésekre vonatkozó releváns, hozzáférhető... Tovább

Tovább a lexikonra