notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csomagom jött Kínából! Átvegyem?- Biztonságos átvenni a kínai csomagokat?

hirdetes

Csomagom jött Kínából! Átvegyem?

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Segítség megérkezett a várva várt csomagom az Aliexpress-ről, át merjem venni? A kérdés jogos, az egész világ pánikol a Kínában tomboló koronavírus miatt, ahol már több helyen karantént is rendeltek el, de mi a helyzet az onnan származó árukkal, csomagokkal?

Biztonságos átvenni a Kínából érkező csomagokat?

   

Fertőző csomagok érkezhetnek Kínából?

Mondhatni az egész világ, ha nem is pánikol, de fokozott figyelemmel van a Kínából kiinduló koronavírus miatt. Sok helyen karantént, kijárási-, valamint utazási korlátozásokat vezettek be, de mi a helyzet az onnan származó csomagokkal, erre nem gondolt senki? Pedig rengetegen rendelnek az olcsó árak, és a kedvező szállítási feltételek miatt éppen a Távol-Keletről, az Aliexpress-ről, az Ebay-ról, vagy éppen a Wish-ről. Mi történik akkor, ha egy fertőzött alkalmazott csomagolta be pont az én csomagom, amire rá is tüsszentett egy nagyot ráadásul. Ha átveszem, én is elkaphatom?

Mennyire kockázatos átvenni a külföldről érkező csomagokat?

hirdetes

Semennyire! Gondolj bele, mennyit szoktál várni egy-egy Kínából érkező csomagodra? Egy hónapot, vagy még annál is többet? Ez az idő többszörösen elég ahhoz, hogy a vírus életképtelenné váljon. A kutatások alapján a koronavírus élőszervezeten kívül legfeljebb néhány órát marad „életben”, azaz néhány óráig fertőzőképes. A vírus nem véletlenül emberről emberre terjed. A hetekig a konténerben hánykódó csomagodon esélye sincs a vírusnak élőszervezetet találnia, így semmi okod nincsen félni. Ha már egy hónapon keresztül vártál arra a szuper 2 Eurós dologra, akkor semmiképpen se hagyd veszni emiatt!

Más külföldről érkező csomagoktól sem kell félni?

Hacsak a csomag nem tartalmaz élő  állatot, márpedig a hatóságok erre különösen nagy figyelmet fordítanak a kialakult helyzet miatt, akkor semmi okod tartani a fertőzés kockázatától. A külföldről érkező csomagok szállítása ugyanis sokkal hosszabb idő, mint a vírus életképessége gazdasejt nélkül!

hirdetes

Egyszóval egyáltalán nem kell félnünk se a Kínából, se más országból rendelt csomagok átvételekor. Ha kockázatos lenne, akkor már rég figyelmeztetéseket adtak volna ki, és elmondtak volna minden fontos információt! A koronavírusról itt tudhatsz meg minden fontos információt: koronavírus!

           

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kékszalag

A Kékszalag vitorlásverseny több évtizedes múltra tekint vissza, hiszen a 20. század eleje... Tovább

skontó

Engedmény a készpénzzel, vagy a fizetési határidő előtt fizető vevőnek. Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek