notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismét egy kínai piacon alakult ki koronavírus gócpont, nem is akárhol: koronavírus gócpont alakult ki a pekingi nagybani piacon

hirdetes

Ismét egy kínai piacon alakult ki koronavírus gócpont

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Vuhani piac történetét egy egész világ ismeri, a hely, ahonnan a koronavírus elindult, ami szép lassan gyakorlatilag az egész világunkat leigázta, reméljük a pekingi nagybani piac nem jut hasonló sorsra. Most már úgy tűnik kezd helyre billenni a világ, noha azt sémiképpen nem lehet kijelenteni, hogy a koronavírus járvány véget ért, de még hasonlókat sem. Most egy újabb kínai piac került a középpontban azzal, hogy emberek tömegei fertőződtek meg ott.

Újabb koronavírus gócpont Kínában: pekingi nagybani piac

Egy vágódeszkával robbant ki a járvány a piacon

A pontos helyszín Peking, a Fengtai kerületben található Hszinfadi nagybani piac, amit azóta már természetesen bezártak, és hozzáfogtak a teljeskörű fertőtlenítéséhez, valamint megkezdték az alkalmazottak és kereskedők tesztelését is koronavírusra. 76 499 emberen végezték el a vírustesztet, közülük 59 teszt mutatott pozitív eredményt, de még nem minden esetben erősítették meg a fertőzést. A fertőzést egy olyan vágódeszkára vezették vissza, amelyen importált lazacot szeletelnek. A pekingi Tsinghua Egyetem járványügyi szakértője azonban elmondta: “a koronavírusnak egy bizonyos receptorra van szüksége ahhoz, hogy sikeresen be tudjon hatolni a sejtekbe, az eddigi bizonyítékok szerint pedig ilyen receptorok csak az emlősökben találhatóak.” De persze a hal máshogy is, például a csomagolásán, szállítás közben is megszennyeződhetett. Pekingben 79-re nőtt az új koronavírussal azonosított megbetegedések száma, azóta, hogy azonosítottak a piaci gócpontot.

hirdetes

A piac több tartományt is ellát

107 hektáros piac a főváros mellett több észak-kínai tartományt is ellát élelmiszerrel, valamint ez a piac biztosítja Peking gyümölcs- és zöldségellátásának 90 százalékát. A helyiek az élelmiszerek biztonsága miatt aggodalmukat fejezik ki, a közösségi oldalakon az elmúlt napokban több különféle bejegyzés jelent meg azzal kapcsolatban, hogy mely élelmiszereket kell kerülni a fertőzésveszély elkerülése érdekében. A hatóságok mindenkit szeretnének megnyugtatni, hogy a piacról származó árukon, valamint az azokat felhasználó éttermekben, és élelmiszerüzletekben is vizsgálatokat végeztek a fertőzésveszély kiszűrésére. De óvintézkedésképpen ideiglenesen a kínai fővárosban további 11 nagybani, hal- és mezőgazdasági piacot is bezártak. Ez pedig újabb aggodalmat keltett a helyiekben, hogy emiatt az élelmiszerellátásban gondok fognak keletkezni.

hirdetes

Itt a második hullám?

Sok szakértő fejezte ki aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy azokban a régiókban sem lehet teljesen megnyugodni, ahol úgy tűnik a végéhez közeledik a járvány, hiszen a korlátozások feloldása bármikor egy újabb hullámot idézhet elő. Pekingben közel 2 hónapja nem regisztráltak egyetlen új koronavírussal fertőzött személyt sem, 55 nap alatt semmi, majd egy négy nap leforgása alatt 79 új fertőzött. A szükséges óvintézkedéseket megtették, 10 lakónegyedet helyeztek vesztegzár alá a piacnak is helyet adó Fengtai kerületben, továbbá arra kérnek mindenkit, aki járt a piacon az elmúlt két hétben, hogy maradjon otthon.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pénzügyminisztérium

A Pénzügyminisztérium rövid története   Magyarországon a pénzügyek minisztériumi... Tovább

mérõeszköz

mérõmûszer, szoftver, etalon, anyagminta, segédberendezés, vagy ezek kombinációja,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Tudomány