notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kkv-szektor a versenyképesség kulcsa, a bürokrácia ára az EU-ban

hirdetes

A kkv-szektor a versenyképesség kulcsa

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az Európai Bizottság alelnöke szerint tudomásul kell venni, hogy a multinacionális vállalatok egy része Európán kívül gyorsítja növekedését, és profitját is nagyrészt Európán kívül szerzi meg. Hozzátette azt is, hogy az EU-n belül a kkv-szektor jelentheti a foglalkoztatás és a versenyképesség jövőjét.

asd

A bürokrácia ára az EU-ban


Az állami bürokrácia ma az Európai Unió GDP-jének három és fél százalékát emészti fel. A versenyképesség biztosítása érdekében le kell építeni az állami bürokráciát, egyben megerősíteni a vállalkozó szellemet.

Az adminisztráció költsége hazánkban


Magyarország a GDP öt-hat százalékát költi adminisztrációra, amit 2012-ig huszonöt százalékkal csökkenteni kell. Ehhez átláthatóvá és egyszerűvé kellene tenni a központi igazgatási rendszer szabályozását és hivatalokat kellene összevonni.
Valamennyi új törvényi szabályozás auditálása után mindenki számára világossá kell tenni, hogy az mennyibe kerül egy képzeletbeli árcédulán - mondta az alelnök, aki kijelentette: "Új védjegyem a fölösleges szabályozás visszaszorítása lesz".

 

hirdetes


A kkv szektor a versenyképesség jövője


Az EU alelnöke szerint Európának szüksége van az ipari bázisra, hiszen csak ehhez kapcsolódhatnak a szolgáltatások, s ez az európai ipar lehet a kis és középvállalati szektor partnere.

Készül az EU-s törvény a KKV –k fejlesztésére


hirdetes
Korábban a gazdasági miniszterek csak a "vasárnapi beszédekben" foglalkoztak a kkv-szektorral, most azonban már mindenki felismerte e szektor jelentőségét, ezért kidolgozás alatt áll egy kisvállalkozási törvény (small business act), amely jogszabályi keretet biztosít a szektor növekedésére, foglalkoztatási lehetőségeinek bővítésére, a pénzügyi források könnyebb elérésére.

Megoldás: minőségi termék, innováció


A globális versenytől nem félni kell, hanem magas minőségű termékekkel, az innováció folyamatos alkalmazásával, az energiahatékonyság javításával, fenntartható fejlődéssel kell válaszolni a globális kihívásra. Ez lehet a "Made in Europa" új szlogenje.

A vállalkozói kedv növeléséért


Az EU-ban a vállalkozási szellem erősítésére van szükség, elsősorban azért, mert az "európai vállalkozások kevésbé dinamikusak, mint például az amerikaiak".
A magyar vállalkozói kedv növelésére a Vállalkozók Országos Szövetsége több javaslatot is tett. Ilyenek többek között a bérek technikai bruttósítása, a segélyek helyett az olcsó hitelek biztosítása. A Széchenyi kártya továbbfejlesztése, a közbeszerzési és uniós pályázatok bonyolult hozzáférési rendszerének egyszerűsítése.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium bemutatkozása   Az Igazságügyi és Rendészeti... Tovább

stratégiai partnerkapcsolat

Olyan kölcsönösen előnyös, hosszabb távra szóló együttműködés, melynek során... Tovább

Tovább a lexikonra