notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2008 ban is lesz kamattámogatás a Széchenyi Kártyára, a Széchenyi Kártya sikere miatt marad a támogatás

hirdetes

2008 ban is lesz kamattámogatás a Széchenyi Kártyára

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Bár az eredeti tervek szerint 2008-ban megszűnt volna Széchenyi Kártya kamattámogatása az idén megmarad, ez a kedvezmény. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közleménye szerint a 2008. január 1-je és december 31-e között kibocsátott kártyák esetében továbbra is 1 százalék marad a kamattámogatás, 10 millió forint hitelösszegig, 365 napra.

A Széchenyi Kártya sikere miatt marad a támogatás

 

A kormány figyelemmel a pénzpiaci kamatszintek emelkedésére a Széchenyi Kártya sikerének és a program kedvező hatásainak fényében döntött a kamattámogatás ezévi fenntartásáról.

Mit nyújt a Széchenyi Kártya kkv –k nak?

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) kezdeményezésére 2002 augusztusában indult el a kis- és középvállalkozók (kkv) forráshiányának enyhítésére a Széchenyi Kártya Program. A program keretében a kkv-k alacsony kamattal, rugalmas hitelkerettel, a Hitelgarancia Zrt.-vel közös kockázatmegosztás mellett, gyors banki ügyintézéssel juthatnak egyéves futamidejű hitelhez.

hirdetes

A Széchenyi Kártya mérsékelte a KKV szektor versenyhátrányát

 

A tavalyi év végéig mintegy 87 ezer Széchenyi Kártya talált gazdára, ezzel 457 milliárd forintnyi hitelkeret nyílt meg az igénybevevő vállalkozások előtt. Az elmúlt öt és fél évben mintegy 38 ezer kkv használt legalább egy éven keresztül Széchenyi Kártyát. A Széchenyi Kártya Program is hozzájárult ahhoz, hogy a kkv-k tavaly megközelítően 8-szor akkora banki hitelforráshoz juthattak hozzá, mint 1999-ben. A konstrukció mérsékelte a kisvállalkozói szektor versenyhátrányát, érzékelhetően enyhíti a kisebb méretű vállalkozások kiszolgáltatottságát, segíti az előnytelen fizetési feltételek és a körbetartozások kezelését.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

konvenciós ráta

A konvenciós ráta azt mutatja meg, hogy a látogatók hány százaléka vásárol/regisztrál az... Tovább

minõségjellemzõ

terméknek, folyamatnak, vagy rendszernek egy követelménnyel kapcsolatos saját... Tovább

Tovább a lexikonra