notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Vértes Klíma Kft. véleménye a STandard-Team Kft. felkészítésben készült ISO 9001 rendszerérõl

hirdetes

A Vértes Klíma Kft. véleménye a STandard-Team Kft. felkészítésben készült ISO 9001 rendszerérõl

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Vértes Klíma Kft. 2004-ben szerezte meg az ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítványt, így idén már 2. éve mûködik náluk az ISO 9001 rendszer. Hogyan nyilatkoznak a munkatársak a minõségirányításrõl? Cikkünkbõl kiderül!

 A Vértes Klíma Szervíz Kft és az ISO 9001 rendszer

 A Vértes Klíma Kft. teghergépjármû felépítmény gyártás és klíma berendezések forgalmazása tevékenységekkel foglalkozik. A cég ISO 9001 minõségirányítási rendszerét az International Cert Hungary tanúsító auditálta. A 2005. évi audit a 2. audit volt a cég életében. Az auditor a tanúsítás alkalmával a munkatársakat az ISO 9001 rendszer hatékonyságáról is kérdezte. Lássuk a véleményeket fehéren-feketén:

Jó reklám

Richter Pétert, a cég mûhelyfõnökét kérdeztük az ISO 9001 rendszer elmúlt 2 évérõl. Véleménye szerint a Vértesklíma Kft. az ISO rendszer létrehozása elõtt is a minõségi munkavégzést tartotta a legfontosabbnal. -Nem akarok megbántani senkit, de nálunk az ISO 9001 rendszer nem hozott nagy válltozásokat, legalábbis a mûhely életében. Nem lett jelentõs mértékben új formalap, kitöltendõ papír, az ISO inkább a papírok rendszerezettségében és az átláthatóságban segített. Az ISO 9001 rendszer tanúsítvány ugyanakkor jól mutat, nagyon sok vevõ (egy bizonyos réteg) igényli, hogy a minõséget papíron is bizonyítani tudjuk. Reklámként mindenképpen nagyon jól mutat, hogy van ISO 9001 tanúsítványunk.

hirdetes

Rend az ISO 9001 szerint

Bécsi Judit, könyvelõ: Jónak találja az egész rendszert, bár az õ területén nõtt a papírmunka, de úgy érzi, ez a nyomonkövethetõség megtérül. A kollegákon az ISO 9001 rendszer hatására "komolyodást" tapasztalunk. Ez a papírmunka növekedés ott nõt jelentõsen, ahol eleve nem volt minden dokumentálva, pl. az üzletkötõknél a megrendelés és a megrendelés visszaigazolás. A szervízfolyamatokban nem történt nagy válltozás.

hirdetes

Javuló ellenőrizhetőség a minőségbiztosítás szerint

Minõségirányítási vezetõ: Én úgy csöppentem ebbe az egész dologba, még csak 3 napja dolgoztam a cégnél, amikor elkezdtük az ISO 9001 rendszer kiépítését. A dokumentálás szerintem is nõtt valamelyest, azonban ettõl jelentõsen javult az ellenõrizhetõség, ami biztosan megtérül. Amit úgy érzem hasznos lenne, az az, hogy részt vegyek egy minõségügyi továbbképzésen, a rendszert jobb megismerése révén.

Áttekinthetőség javulása

Berendi Gábor mûszaki vezetõ: Tavaly is ezt mondtam, most is ez a véleményem, hogy jelentõsen nõtt az áttekinthetõség, a visszakereshetõség. Egyértelmûvé vált, miért ki a felelõs, nincs belekutyulás egymás dolgába.

2005.03.05

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

rendszer

egymással kapcsolatban, vagy kölcsönhatásban álló elemek összessége Tovább

Tovább a lexikonra