notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A klímaváltozás 5 riasztó és valóságos következménye, amiket saját bőrünkön érezhetünk

hirdetes

A klímaváltozás 5 riasztó, és nagyon is valóságos következménye

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Bár Donald Trump szerint a klímaváltozást csak kitalálták, sajnos egyre aggasztóbb jelei vannak, amiket a saját bőrünkön is érzékelhetünk. Mutatjuk, mik ezek!

A klímaváltozás hatásai az emberi szervezetre

1. Fertőző betegségek növekedését okozza

Bizony a klímaváltozás következtében jobban terjednek a fertőző betegségek is. Nem kell rögtön összeesküvés elméleteket gyártani, a koronavírushoz ennek semmi köze. Az olyan betegségek terjednek gyorsabban, amiket apró állatok, rovarok is terjeszthetnek, mint a Lyme-kór, a malária, vagy a dengue. Ugyanis ez a hőmérséklet kedvez a rovaroknak, például a szúnyogok is egyre jobban érzik magukat az északabbra lévő területeken is, így tovább terjesztik ezeket a betegségeket. De a szúnyogok és kullancsok által terjesztett betegségek növelik az idegrendszeri problémák esélyét is.

2. Emésztőrendszeri betegségek kialakulásához vezet

A kialakult időjárás emésztőrendszeri megbetegedéseket is okozhat. A szélsőséges, egyszerre, nagy mennyiségben leeső csapadékok szennyezik az ivóvizet, de a magas hőmérsékletnek köszönhetően az algák is jobban szaporodnak, ez pedig akár súlyos problémákhoz is vezethet.

hirdetes

3. Erősen veszélyezteti a gyermekek egészségét

Tanulmányok szerint az 5 év alatti gyermekek szervezetét nagyon megterheli a klímaválság. Amerikában éppen ezért több olyan család is van, akik a környezeti katasztrófák matt költöztek el lakóhelyükről gyermekorvosok tanácsára, mert a gyerekek szervezete nem bírta a megterhelést.

hirdetes

4. Növeli a koraszülöttek számát

A gyerekeken, és az idősökön kívül még a kismamák nagyon érzékenyek az időjárás változására. Nem véletlen, hogy a klímaváltozás hatására növekedett a koraszülöttek száma is. A várandós nők különösen érzékenyek a levegő szennyezettségére, és a klíma változására is, ami azt eredményezheti, hogy korábban jönnek világra a csecsemők, mint az ideális lenne. Arról ne is beszéljünk, hogy a szmog a magzatot is veszélyezteti. A fejlődő világban ez mégnagyobb problémákhoz vezet, mint a mi kultúránkban.

5. Mentális betegségek növekedése

A szélsőséges időjárás nemcsak szervezetünkre, de mentális állapotunkra sincs jó hatással, a folyamatosan változó időjárás mindenkit megvisel tejes mértékben. A szélsőséges meleg miatt általánosan nő az emberekben az agresszió is, az éghajlati válság világszerte erőszakos konfliktusokkal jár. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

marketingauditálás

Egy vállalat marketingkörnyezetének, -célkitűzéseinek, -stratégiájának és... Tovább

környezetközpontú irányítási rendszer, KIR

környezetközpontú irányítási rendszer KIR Egy szervezet irányítási rendszerének az a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Tudomány