notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Mi is az a Knol?

Knol mindenkinek

Bödör Ferenc programozó
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Néhány hónappal ezelőtt a google hírt adott arról, hogy tesztelnek egy új terméket. A Knolt. A knollok hiteles cikkek meghatározott témákról, amelyeket olyan emberek írnak akik szakértők az adott területen. Július 23-tól a Knol elérhető az internetező közönség számára.

Online tudás

A web hatalmas mennyiségű adatot tartalmaz, de nem minden ismert - tudás van fent a weben. Roppant nagy mennyiségű információ az emberek fejében marad. Milliónyi ember tud hasznos dolgokat, és milliárdnyi ember tudna profitálni ebből a tudásból. A Knol várhatóan fel fogja bátorítani az embereket, hogy online is elérhetővé tegyék a tudásukat.

A fő szervezőelv, ami Knol mögött húzódik az a “szerzőiség”. Minden knolnak lesz egy szerzője, vagy szerző csoportja, akik a nevüket adjak a tartalomhoz. Ez az ő knoljuk, az ő “hangjuk”, az ő véleményük. Arra számítanak, hogy több knol lesz ugyanabban a témában, és ez biztosítja azt, hogy az emberek több szemszögből megismerhessenek egy-egy témakört.

hirdetes

A google és a knol

A Knol egy új lehetőséget biztosít a szerzőknek arra, hogy együttműködjenek. A szolgáltatás keretében minden olvasó képes saját javaslatot hozzátenni a Knolhoz, amelyet aztán a szerző elfogadhat, elutasíthat vagy szerkeszthet mielőtt a nyilvánosság számára is elérhetővé válik. Ez lehetővé teszi a szerkesztőknek, hogy javaslatokat fogadjanak el bárkitől a világ bármely pontjáról, úgy hogy közben megmarad a tartalom feletti kontrol lehetősége.

A Knol számos módon teszi lehetővé az olvasok és a szerkesztők közötti kommunikaciót. Az olvasók kommentelhetik, értékelhetik sőt akár bírálhatják is az egyes knollokat. A szerző belátásától függően a Knol tartalmazhat reklámokat az AdSense programból. Ha egy szerző úgy dönt, hogy megjelenít reklámokat akkor a Google megosztja az abból a származó bevételt a knol szerkesztőjével.

hirdetes

A képregény és a knol

A New Yorker magazin hozzájárult ahhoz, hogy minden szerző egy képregényt is hozzáadhasson a knoljához az adatbázisukból. Az elgondolás szerint a képregények hatékony (és vicces) módjai annak, hogy kifejezze a szerző véleményét meg egy komoly témában is.

Mindenki tud valamit. Nézzd meg, hogy az emberek miről írnak, és oszd meg a világgal amit te tudsz: knol.google.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 5.0

Szótár

fokozat

azonos funkcionális rendeltetésû termékek, folyamatok , vagy rendszerek kategóriája... Tovább

vásárlásösztönzés

Különböző, többnyire rövid ideig ható ösztönző eszközök együttese, amelynek célja hogy... Tovább

Tovább a lexikonra