notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi is az a Knol?

hirdetes

Knol mindenkinek

Bödör Ferenc programozó
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Néhány hónappal ezelőtt a google hírt adott arról, hogy tesztelnek egy új terméket. A Knolt. A knollok hiteles cikkek meghatározott témákról, amelyeket olyan emberek írnak akik szakértők az adott területen. Július 23-tól a Knol elérhető az internetező közönség számára.

Online tudás

A web hatalmas mennyiségű adatot tartalmaz, de nem minden ismert - tudás van fent a weben. Roppant nagy mennyiségű információ az emberek fejében marad. Milliónyi ember tud hasznos dolgokat, és milliárdnyi ember tudna profitálni ebből a tudásból. A Knol várhatóan fel fogja bátorítani az embereket, hogy online is elérhetővé tegyék a tudásukat.

A fő szervezőelv, ami Knol mögött húzódik az a “szerzőiség”. Minden knolnak lesz egy szerzője, vagy szerző csoportja, akik a nevüket adjak a tartalomhoz. Ez az ő knoljuk, az ő “hangjuk”, az ő véleményük. Arra számítanak, hogy több knol lesz ugyanabban a témában, és ez biztosítja azt, hogy az emberek több szemszögből megismerhessenek egy-egy témakört.

hirdetes

A google és a knol

A Knol egy új lehetőséget biztosít a szerzőknek arra, hogy együttműködjenek. A szolgáltatás keretében minden olvasó képes saját javaslatot hozzátenni a Knolhoz, amelyet aztán a szerző elfogadhat, elutasíthat vagy szerkeszthet mielőtt a nyilvánosság számára is elérhetővé válik. Ez lehetővé teszi a szerkesztőknek, hogy javaslatokat fogadjanak el bárkitől a világ bármely pontjáról, úgy hogy közben megmarad a tartalom feletti kontrol lehetősége.

A Knol számos módon teszi lehetővé az olvasok és a szerkesztők közötti kommunikaciót. Az olvasók kommentelhetik, értékelhetik sőt akár bírálhatják is az egyes knollokat. A szerző belátásától függően a Knol tartalmazhat reklámokat az AdSense programból. Ha egy szerző úgy dönt, hogy megjelenít reklámokat akkor a Google megosztja az abból a származó bevételt a knol szerkesztőjével.

hirdetes

A képregény és a knol

A New Yorker magazin hozzájárult ahhoz, hogy minden szerző egy képregényt is hozzáadhasson a knoljához az adatbázisukból. Az elgondolás szerint a képregények hatékony (és vicces) módjai annak, hogy kifejezze a szerző véleményét meg egy komoly témában is.

Mindenki tud valamit. Nézzd meg, hogy az emberek miről írnak, és oszd meg a világgal amit te tudsz: knol.google.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

újramunkálás

tevékenység egy nem megfelelõ terméken, hogy az teljesítse a követelményeket ... Tovább

Google Wave

Mi is a Google Wave? A Google Wave egy új online eszköz, amellyel real-time, azaz valós idejű... Tovább

Tovább a lexikonra