notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csendes forradalom

hirdetes

Csendes forradalom

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Feltalálása óta a fényképezés történetében talán a legjelentõsebb ugrás a tekercsfilm megjelenése volt. Ön csak nyomja meg a gombot, a többi a mi dolgunk! - hirdette a Kodak a sokat idézett szlogenjében. Ekkor indult el a fotográfia tömegessé válásának folyamata. A fénykép készítése megszûnt az emulziót fõzõ, nagy szakmai felkészültséggel rendelkezõ beavatottak kiváltsága lenni.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Csendes forradalom

Napjainkban hasonló jelentõségû átalakulás folyik. Az elektronikus állóképrögzítésre a megjelenésekor még úgy tekintett számos hazai szaktekintély, mint valami múlandó divatra, semmire se használható, bóvli ötletre. Nos, a szaktekintélyek néha tévednek.
A digitális fotótechnika, úgy tûnik, alapjaiban változtatja meg a fényképezés rendszerét. Nem csak az egyéni képkészítés lehetõségeit, szokásait, hanem az egész fotóipart, - kereskedelmet és - szolgáltatást. A következmény: drasztikus gazdasági, piaci átalakulás. Ez egyre több résztvevõre hat sokkoló módon.

hirdetes

Kodak

A fotóipar eddig talán meghatározónak tekinthetõ szereplõje a Kodak (volt). Piaci lépéseit sarokpontoknak lehet tekinteni. Nemrég jelentette be, hogy leáll a fekete-fehér fotópapírok gyártásával. A filmes fényképezõgépek gyártását már egy éve megszüntette. És ez messze nem az elsõ figyelmeztetõ jel. Több hagyományos fotóipari „nagy név” szûnt meg, került csõdeljárás alá, fuzionált másokkal vagy állt le fényképezõgépeinek, nyersanyagainak gyártásával. Gyakorlatilag világszerte összeomlott az eddig prosperáló képkidolgozó fotószolgáltatási rendszer. A film- és fotóanyaggyártók már jó ideje nem költenek marketingre. A reklámkiadásokkal kapcsolatos hajlandóság egyébként érzékeny barométerként jelzi egy-egy cég piaci helyzetét. Aki nem költ, az általában bajban van.

hirdetes
 
A hagyományos rendszerben gazdaságilag érdekelt hazai szereplõk nagyobb része vészharangokat kongat és panaszkodik. Panaszkodás helyett a kiutat kellene keresni. Ez az új tendenciák gondos felmérése, és az ezeknek megfelelõ piaci lépések megtétele lenne. Ehhez persze tudatosítani kell, hogy egy csendes (vagy talán nem is olyan csendes) forradalom szereplõi vagyunk.


Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõségirányítási rendszer

irányítási rendszer egy szervezet vezetésére és szabályozására, a minõség ... Tovább

eltérési engedély

a termék létrehozása elõtt adott hozzájárulás egy termék (3.4.2.) eredetileg... Tovább

Tovább a lexikonra