notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Költségvetés 2007. Orbán: Ez brutális és minden emberiességet nélkülözõ

hirdetes

Költségvetés 2007. Orbán: Ez brutális és minden emberiességet nélkülözõ

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Megkezdõdött a 2007-es költségvetés általános vitája az Országgyûlésben. A pénzügyminiszter az egyensúly, a reformok és a fejlesztés költségvetésének nevezte a tervezetet. A 2007-es költségvetés "a hazugság ára" - fogalmazott a Fidesz vezérszónokaként felszólaló Orbán Viktor.

Költségvetés 2007

 

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Veres János és a 2007-es költségvetés

Veres János szerint a büdzsé megteremti a feltételeket az uniós források felhasználásához. 1753 milliárd forintos, azaz 6,8 százalékos hiányt tervez jövõre a kabinet, az idei 10,1 százalékos deficit után. A folyamatos eladósodás miatt a kamatkiadások jövõre 1112 milliárd forintra rúgnak, ami az állami kiadások 8,6 százaléka.

Lendvai Ildikó költségvetés 2007

Több jut nyugdíjra, családtámogatásra, felsõoktatásra és fejlesztésekre is jövõre Lendvai Ildikó szerint. A szocialista frakcióvezetõ a parlamentben kijelentette: a 2007-es költségvetés a gazdasági és társadalmi felzárkóztatást szolgálja. A politikus azt mondta: a bérek és a nyugdíjak reálértékének négyszázalékos csökkenése azt jelenti, hogy a családok 2007-ben úgy fognak élni, mint 2005-ben.

hirdetes

Orbán Viktor költségvetés 2007

Orbán Viktor, a Fidesz vezérszónoka úgy vélekedett: a kormány most Magyarország vétlen polgáraival akarja megfizettetni azt, amit két évig a felelõtlen hazugságokra költött. A politikus szerint ez a költségvetési törvényjavaslat egy felhatalmazás nélküli kormányzás eredménye. Orbán Viktor emlékeztetett: a kormánypárti politikusok a kampányban "esküdöztek és becsületszavukat adták", hogy nem lesz gázáremelés, nem lesz tandíj, nem lesz vizitdíj. Úgy vélte: ez a büdzsé a hazugság ára, amely "brutális, minden emberiességet és szolidaritást nélkülözõ".

Orbán Viktor arra figyelmeztetett: ha a kormánypártok megszavazzák a jövõ évi költségvetést, megélhetési válság lesz Magyarországon, amelyet a családok durván megéreznek majd. A társadalmi feszültség oldása érdekében azt javasolta: a kormány vegye ki a költségvetésbõl azokat a kérdéseket - a tandíjra, a vizitdíjra, a patikaliberalizációra, a kórházakra, valamint a nyugdíjasok munkavállalására vonatkozó elemeket - amelyek a Fidesz népszavazási kezdeményezésében is szerepelnek.

hirdetes

A részleteket érintve a fideszes politikus elmondta: támogatják az Állami Számvevõszék azon indítványát, hogy a költségvetésben korlátozzák az állami cégek hitelfelvételét.

hírTV, FH

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

stratégiai partnerkapcsolat

Olyan kölcsönösen előnyös, hosszabb távra szóló együttműködés, melynek során... Tovább

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium feladat és hatásköre: Az önkormányzati... Tovább

Tovább a lexikonra