notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Újabb kormányzati segítség a gazdálkodóknak

Újabb kormányzati segítség a gazdálkodóknak

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Újabb, a gazdáknak nyújtandó támogatásról döntött a kormány. A családi gazdaságoknak még a Fidesz-kormány idején nyújtott hitelek állami garanciáját a kölcsönök lejártáig meghosszabbítják.
 

 Meghosszabbított állami garancia


Eredetileg ezekre a hitelekre ugyanis csak ötéves állami garancia vonatkozott. Amennyiben a kormány a mostani intézkedést nem hozta volna meg, úgy több ezer család került volna nehéz anyagi helyzetbe vidéken, mivel a kölcsönt nyújtó pénzintézetek az állami garancia lejárta után benyújthatták volna egyösszegű követelésüket.


Több támogatás a cukorrépa termelőknekAz agrárkormányzat további két euróval megnöveli a cukorrépa-termelőknek adott támogatást, amely így négy euróra, azaz több mint ezer forintra emelkedik tonnánként. Ezzel a lépéssel elsősorban az észak-magyarországi gazdálkodóknak kívánnak segítséget adni ahhoz, hogy ne hagyják abba a cukorrépa termelést. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerint a feldolgozóktól kapott ár, illetve az uniós támogatás és a nemzeti kiegészítés együttesen már olyan cukorrépa átvételi árat garantál, amely mellett a gazdálkodók rentábilisan termelhetik a cukorgyárak számára az alapanyagot.
hirdetes


Az ÚMVP céljai


A miniszter rámutatott: ez az intézkedés jól illeszkedik az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programba (ÚMVP), amelynek egyik elsődleges célja a vidéki munkahelyek megtartása és újabbak teremtése. Ezt a célt szolgálja a gépvásárlási támogatás, a trágyatárolók korszerűsítését, továbbá a kertészeti ágazat modernizálását, az élelmiszer feldolgozás korszerűsítését és a vidéki életminőség javítását célzó programok beindítása. Gráf József aláhúzta: hét év alatt - azaz az unió jelenlegi költségvetési időszakában - a magyar vidék fejlődésének segítésére mintegy 1.300 milliárd forint forrás áll rendelkezésre.


Támogatás az állattenyésztés fejlesztésére

hirdetes

Az agrárkormányzat elkezdte az állattartók helyzetének javítását is, amelyet részint egy 20 milliárd forintos forgóeszköz hitellel támogat, továbbá az állatjóléti és az állategészségügyi költségek többségének átvállalásával. Az állattenyésztés fejlesztésére így rövid időn belül mintegy 15 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. Ezeket az intézkedéseket főként a baromfitartók és a sertéstenyésztők érzik majd meg.


Az őstermelők támogatása


Az őstermelők számára lehetővé tették, hogy rendezzék társadalombiztosítási jogviszonyukat, és nyugdíjjogosultságot is szerezzenek egy minimális összeg befizetése mellett. Ez havonta alig több mint 10 ezer forint, ami harmada-negyede a többi biztosított által fizetett összegnek - ez a miniszter szerint szintén jelentős eredmény.

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 160

Átlagos értékelés: 5.0

Szótár

keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás fogalmának meghatározása, a SEO fogalma A keresőoptimalizálás azon... Tovább

projekt

egyedi folyamat , amely egy sor összehangolt és szabályozott, a kezdeti és a... Tovább

Tovább a lexikonra