notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Környezettudatos iroda: tippek az energiafelhasználás csökkentésére irodákban

hirdetes

Környezettudatos iroda? Mutatjuk, hogyan csökkentheted irodád energiafogyasztását!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Szeretnél tudatosan figyelni a környezetvédelemre, az energiafogyasztás csökkentésére az irodában is? Mutatunk néhány tippet, amivel segíthetsz csökkenteni azt a bizonyos lábnyomot! 

Környezettudatos iroda

A környezetvédelmi szempontok érvenyesítése az irodai környezetben nem könnyű kérdés. Természetes, hogy kollégáink számára a legjobbat szeretnénk: nem kényszeríthetjük őket az energiatakarékosságra, ha egész nap a számítógépen dolgoznak, és a villanyokat se kapcsolhatjuk le, ha csak félhomály van – hiszen ez nem csak a munkakedvet, a lojalitást csökkenti, de akár egészségkárosító hatása is lehet. De mi van az újrahasznosított papírokon túl, amivel még segíthetsz, hogy irodád környezettudatosabb legyen? Beszéljünk egy kicsit az energiahasználatról, illetve annak csökkentéséről…

Helyiségenként állítható fűtés

Egy irodában a gépek áramfogyasztása mellett a fűtés és a hűtés okozza a legnagyobb fejtörést, ha energiatakarékosságról van szó. Természetesen ezeket is minden esetben érdemes a lehető legjobban felfejleszteni, de van még egy apró trükk, hogy hatékonyabb legyen: amennyiben a hőmérsékletet helyiségenként tudjátok állítani, azzal nagyon sok energiát takaríthattok meg! 

hirdetes

Több természetes fényforrás

A világítás esetében rendkívül fontos, hogy minden lámpa energiatakarékos izzót használjon – de ami még ennél is jobb, ha az esetek nagy részében nem is kell azokat használni! És hogyan lehetséges ez? Minél több természetes fényforrással. A nagy ablakok és fénycsatornák mellett kiváló ötlet az üvegfalak, térelválasztó rendszerek használata, amelyek átengedik a természetes fényt és amellett hogy egészséges, kényelmes munkakörnyezetet biztosítanak, energiatakarékosság szempontjából is jó választásnak minősülnek.

hirdetes

Megfelelő szigetelés a nyílászárókra 

A hűtést és fűtést biztosító energiaforrások hatékonyságát nagyban javíthatjuk, ha megfelelően szigetelt helyiségben használjuk őket. Ebből a szempontból rendkívül fontos, hogy a telepített nyílászárók megfelelő szigetelést biztosítsanak! Cseréljétek a régi, huzatos ablakokat és ajtókat háromrétegű üveggel ellátott verzióra, magas szigetelési tulajdonsággal. 

Éjszakára, hétvégére, szünetekre kapcsoljatok le mindent! 

Végül egy rendkívül egyszerű, mégis sokak által mellőzött tippet hoztunk – ami talán egyértelműnek tűnhet, mégsem az minden irodában. Délután, hétvégén, ünnepnapokon, szünetek alkalmával ügyeljetek rá, hogy minden le legyen kapcsolva! Ez fokozottan igaz a gépekre és a fűtésre/hűtésre – még télen is elég, ha 15 fokon tartjuk az irodát ezeken a napokon. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Külügyminisztérium

A Külügyminisztérium Alapító Okirata Eredeti alapító okirat hiányában (a... Tovább

direct response

Válaszra ösztönző Direct Marketing vagy egyéb marketing tevékenység. Eszközei lehetnek:... Tovább

Tovább a lexikonra