notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A koronavírus pozitív hatásai: A koronavírus 5 pozitív gazdasági, valamint társadalmi hatása, amit sokan észre sem vesznek

hirdetes

A koronavírus 5 pozitív gazdasági, valamint társadalmi hatása, amit sokan észre sem vesznek

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A koronavírus 5 pozitív hatása

#3: Rengeteg innováció

A legjobb ötletek mindig szorult helyzetekben születnek, kényszer hatására, így nem meglepő, hogy a koronavírus járvány kirobbanása következtében is megannyi zseniális új ötlettel, különböző megoldással lettünk gazdagabbak. Számos területen gazdagabbak lettünk számos innovációval, mint például a kapcsolattartás, távoktatás, távmunka, online bevásárlás területén. Még a járvány kirobbanásakor elképzelhetetlennek tartottam, hogy a magyar oktatás adoptálni tudja a digitális eszközöket, de nézzenek oda, a távoktatás gőzerővel zajlik. A legtöbb cég megtalálta a módját, hogy koronavírus kompatibilissé, vagy sokkal inkább koronavírus mentessé tegye a szolgáltatását, vagy termékét, hiszen nem volt más választása. Giorgio Armani is megmondta: minden válság lehetőséget ad, hogy átgondold, hogy kívánsz újra indulni, ha te még nem találtad meg a megfelelő utat, akkor adunk hozzá néhány tippet ITT!

hirdetes

#4: Új eszközök és szoftverek alkalmazása

Nemcsak rengeteg innováció jött létre, hanem olyan szoftverek s eszközök is előtérbe kerültek, amelyek segítenek átvészelni a globális világ leállását. Nemcsak az online tanulásra, vagy a távmunkára gondolunk itt, hanem olyan automata, vagy félautomata, esetleg mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerekre, amik egy esetleges következő világjárvány legyőzésében is segíthetnek. 

hirdetes

#5: Kezd kialakulni a távmunka rendszere

A koronavírus járvány enyhítése céljából hozott intézkedések miatta a fél világ home officeol, aminek köszönhetően kezd kialakulni a home office valódi rendszere, aminek számos pozitív hatása van hosszú távon. Például a vállalati kultúra megváltozása, a kollégák közti nagyobb bizalom kiépülése, vagy a lokációs határok nélküli toborzás, és akkor az ingázás társadalmi, valamint környezeti hatásairól ne is beszéljünk, valamint a nagyvársok nyomott ingatlan árairól se! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

környezetközpontú irányítási rendszer, KIR

környezetközpontú irányítási rendszer KIR Egy szervezet irányítási rendszerének az a... Tovább

A karimatömítések tulajdonságok és felhasználás

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Tudomány