notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Koronavírus Színágúrban: Szingapúr a koronavírus elleni harc mintaállama volt, de elkövetett egy hatalmas hibát

hirdetes

A koronavírus elleni harc mintaállama volt, de elkövetett egy hatalmas hibát

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Magasból lehet hatalmasat zuhanni, úgy tűnik Szingapúrnak ez sikerül is. Az egyik legfejlettebb országként tartják számon, és annak ellenére, hogy Kína után az első ország volt, ahol megjelent a koronavírus nagyon jól kezelték a helyzetet, egy apróságot leszámítva. Az adatok egészen eddig nagyon bizakodóak voltak, széles körben teszteltek, a halálozási arányt is alacsonyan tudták tartani, de becsúszott egyetlen végzetes hiba.

Szingapúr lehet a koronavírus elleni arc egyik új gócpontja

A koronavírus Szingapúrban

Hogy én mennyiszer, de mennyiszer olvastam, hogy az ázsiai országok, köztük Szingapúr is milyen ügyesen csinálja ezt a koronavírus elleni védekezést, melynek oka egyrészt a technológiai fejlődésben való élen járás, a kulturális különbségek, például a maszk viselési szokások, és a hivatalos utasításokkal való együttműködés, na meg a 2003-as SARS tapasztalti előnye. „Szingapúr a koronavírus elleni harc mintapéldája” már nem is tudom, hogy hol olvastam ezt nagy érdeklődéssel, hogy hátha megtudom a nagy média ellentmondások közepette, hogy mégis hogyan kellene legalább nekem helyesen viselkednem. 

hirdetes

Szingapúr és az egresszív stratégiája

hirdetes

Az egyik legagresszívabb stratégiát alkalmazták, igen szép sikerekkel: rengeteg teszt, szigorú intézkedések. Szingapúrban már akkor elkezdtek fellépni a Covid-19 ellen, amikor még neve sem volt. Mutasson bárki egy olyan országot, ahol egymillió főből 16 203-at leteszteltek, mutasson bárki egy olyan országot, ahol 14 951 fertőzött mellett 14 elhunyt van, annak ellenére, hogy már január 23-án megjelent náluk a kór. Ne kezdjetek el keresgélni, segítek néhány adattal: közel ennyi fertőzöttet regisztráltak a szintén hightecben élen járó Japánban, egészen pontosan 13614 főt, náluk eddig 385-en haltak meg, Ausztriát is inkább pozitív példaként szokták emlegetni Európán belül, a fertőzöttek számában éppen hogy csak meghaladja Szingapúrt a 15 347 fertőzöttel, itt 569-en haltak meg, de a hazai adatokkal is példálózhatunk, nálunk jelenleg 2649 koronavírusos beteget regisztráltak, 291-en hunytak el.  Most mégis attól tartanak a szakértők, hogy a koronavírus újabb ázsiai gócpontjává nőheti ki magát Szingapúr, de vajon mi a hiba?
 

Lapozz a következő oldalra, ahol részletesen elemezzük a Szingapúrban történteket, természetesen a hibára is kitérünk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

környezeti tényező

környezeti tényező Valamely szervezet  tevékenységének, termékeinek vagy... Tovább

védjegyoltalom

Védjegyoltalomban részesülhet minden olyan megjelölés (szó, szóösszetétel, betű, szám,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Tudomány