notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Koronavírus Színágúrban: Szingapúr a koronavírus elleni harc mintaállama volt, de elkövetett egy hatalmas hibát

hirdetes

A koronavírus elleni harc mintaállama volt, de elkövetett egy hatalmas hibát

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Szingapúr lehet a koronavírus elleni arc egyik új gócpontja

Egy kicsit hibázott Szingapúr

Noha hibázni emberi dolog, a most kialakult helyzetben egy-egy apróbb hiba is súlyos emberéleteket követelhet, de ezt azt hiszem senkinek nem kell magyaráznom. Szingapúr tényleg nagyon hatékonyan lépett fel, amint meglett az első pozitív teszt azonnal széleskörűen mindenkit tesztelni kezdtek, és felkutattak minden kapcsolatot, és ezzel szépen kordában is tartottak mindent. Aztán jött egy fordulópont március közepe tájt, amikor is a világ több pontján is szigorú intézkedéseket vezettek be, ennek következtében pedig hirtelen 500 Szingapúri lakos tért haza külföldről. Természetesen önkéntes karanténba vonultak a hazatérők, de a velük egy háztartásban élők szabadon mozoghattak, ekkor egy kicsit megugrott az új megbetegedések száma, de a kormány azonnal kapcsolt. Hatósági karantént rendelt el a külföldről belépőknek, és kijárási korlátozások is életbe léptek, valamint továbbra is teszteltek, és teszteltek. Ezt az apróbb botlást elég jól helyre rántották, de akkor mégis mi lehet a baj?

hirdetes

Hatalmasat hibázott Szingapúr

Alaposan kidolgozott stratégia, gyors korrekció, szigorú szabályok, remek orvosi ellátás, fejlett technológiai háttér, széleskörű mintavétel, hol hibázott Szingapúr? Bizony még a leggazdagabb országokban is vannak szegény emberek, és sajnos Szingapúr elfelejtkezett róluk. Április 23-án történt ugyanis, hogy egyetlen nap leforgása alatt összesen 1037 új azonosított fertőzöttet regisztráltak, ebből 30-an olyan vendégmunkások, akik nem munkásszálón élnek, és 982-en olyan vendégmunkások, akik munkásszállón élnek. Ezekben a munkásszállókban jellemzően Malajziából érkező munkások laknak, akik most a határ zárak miatt itt ragadtak. Nehezíti a helyzetet az is, hogy az ilyen szállókon lakó emberek jellemzően olyan fizikai munkát végeznek, ahol lehetetlen a social distancing betartása, így minden adott, hogy a koronavírus terjedjen.

hirdetes

Az állam elismerte a hibát

Az állam maga is belátta, hogy hibázott, és jelenleg is azon dolgoznak, hogy orvosolják a keletkezett problémát. A több mint 24 ezer munkásszálón lakó embert most is pénzt nem sajnálva tesztelik, és hatalmas sátorszállásokat is építenek nekik, hogy hatékonyan izolálják őket egymástól. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

fokozat

azonos funkcionális rendeltetésû termékek, folyamatok , vagy rendszerek kategóriája... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Tudomány