notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Mindent a koronavírusról: koronavírus áldozatainak száma, koronavírus ellenszere, koronavírus megelőzése, koronavírus terjedése

Egy cikkben minden, amit a koronavírusról tudni érdemes!

VN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tényleg a koronavírus áll nyerésre, ez minden idők legnagyobb, valamint legveszélyesebb járványa, és mindenki veszélyben van, vagy ezek csak szalagcímek? Egyetlen cikkben összefoglalunk mindent, amit a rettegett koronavírusról tudni lehet. Annyi mindent hallottunk már róla, de vajon van okunk tartani tőle, és ha igen, akkor mégis milyen lépéseket kell tennünk a megelőzésére, egyáltalán tehetünk bármit, létezik bármilyen orvosság? Többek között ezekre kerestük a választ.

Koronavírus legfontosabb információi

Miről van pontosan szó?

Minden a koronavírussal van tele, szinte a csapból is ez folyik, de miről van pontosan szó? A lényeget összefoglalva: 2019 decemberében egy új koronavírus faj jelent meg a kínai Vuhang városában, a vírus feltehetőleg a helyi halpiacról származik. Nem hiába pánikol mindenki, hiszen a járvány azóta több halálos áldozattal is járt, illetve tovább terjedt több országra is. Nézzük a pontos részleteket!

 

Mi is az a koronavírus?

Mindenki erről beszél, de még is mi ez, és hogyan került elő? A koronavírus egyáltalán nem új találmány, először a hatvanas években fedezték fel, ezt az alapvetően felsőlégutat, illetve gyomor, és bélrendszert megtámadó vírust. Persze ennek a vírusnak több változata is van, amik különböző kimenetelekkel járnak, a megfázásnak nevezett fertőzések egy részét is különféle koronavírusok okozzák, de koronavírus okozta a pár éve világszerte pánikot okozó SARS-ot is.

hirdetes

 

Akkor már máskor is előfordult ez?

Jogos a kérdés: ezek szerint máskor is előfordult és azt is túléltük, akkor most minek aggódnánk? Azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz. A 2002-2003-as járványt is bár koronavírus okozta, de egy másik alfaja. A megbetegedések nagyon hasonlóak voltak a mostani esethez, éppen ezért aggasztó, hogy a SARS-nak igen magas, 9,8%-os halálozási arányszáma volt, jobban szemléltetve a dolgot a 8098 megbetegedett közül, 774 meghalt, ez pedig nem túl bíztató. 

 

De 2012-ben is pusztított a koronavírus, egészen pontosan a MERS, ami még halálosabb volt, igen a SARS-nál is. A megbetegedettek száma bár nem olyan magas, hiszen még a terjedés előtt sikerült megállítani, de mégis nagyon sokan elhunytak benne. A 2468 fertőzött ember közül 851-en vesztették életüket, ez pedig arányaiban kifejezve 34,5%.

hirdetes

 

Akkor a mostani koronavírus még durvább lesz?

Felmerülhet a kérdés, hogyha ez így folytatódik, akkor a mostani járvány még ennél is nagyobb halálozási kvótát fog eredményezni? A válasz nem, a fenti adatokból egyáltalán nem lehet ilyen messzemenő következtetéseket levonni. Nézzük inkább azt, hogy hogy állunk most.

 

Lapozz a következő oldalra a további részletekért!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 103

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Hírek Külföld Tudomány

Szótár

selejtezés

tevékenység egy nem megfelelõ terméken az eredeti szándék szerinti felhasználás... Tovább

Magyar Szabványügyi Testület

Az MSZT honlapján internetes Szabványkatalógus áll az olvasók rendelkezésére a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra