notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Több tigris és oroszlán is koronavírusos lett New York-ban: koronavírusos állatok az állatkertben

hirdetes

Több tigris és oroszlán is koronavírusos lett New York-ban

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ezek szerint az állatok sincsenek biztonságban, az egyik New Yorki állatkertben ugyanis több nagymacska, tigris és oroszlán is bizonyítottan megfertőződött koronavírussal. Bár eddig úgy tartották, hogy a vírus csak emberről emberre terjed, egyre több olyan esetről lehet hallani, hogy a háziállatok is megfertőződtek. Egyelőre arra semmilyen tudományos bizonyíték nincs, hogy ez fordítva is működik, tehát az állatok nekünk is átadhatják a kórt.

Koronavírusos tigrisek és oroszlánok

Több tigrisnél és oroszlánnál is kimutatták a vírust

New York Bronx negyedének állatkertjében a Nadia névre keresztelt tigris produkált először meglehetően furcsa tüneteteket, amire az alkalmazottak gyanakodni kezdtek, szárazan köhögött és szokatlanul évágytalan volt. Bár először nem sejtették mivel állnak szemben, vérmintát vettek, ultrahangos vizsgálatát is végeztek, tekintettel arra, hogy az Egyesült Államokbeli New York lett a koronavírus új gócpontja, egy koronavírus tesztet is elvégeztek az állaton, ami pozitív lett. Majd a többi nagymacskát is kivizsgálták, és kiderült, hogy további 3 tigris, valamint 3 oroszlán szintén megfertőződött koronavírussal.

Az állatkert már régóta zárva van

Tekintve, a New York-ban uralkodó drasztikus állapotokat az állatkert természetesen már régen bezárta a kapuit, március közepe óta már nem fogad látogatókat. Az eddigi információk alapján a nagymacskák vélhetően az egyik tünetmentes, de koronavírussal fertőzött állatkerti alkalmazottól kaphatták el a kórt. Kiemelték azt is, hogy nincs egyelőre semmi olyan tudományos bizonyíték, hogy a vírust az álatok is átadhatják embereknek. Akik pedig ezért raknák utcára kiskedvenceiket súlyos büntetésre számíthatnak.

hirdetes

New Yorkban egyébként sem túl jó a helyzet

Eddig a legtöbb megbetegedést az Egyesült Államokban regisztrálták, Kínában induló, majd Olaszországban, és más európai régiókan is tomboló vírus gócpontja most egyértelműen Amerika, többek között New Yorkban is nagy a baj. Az elnök Donald Trump felszólította az autógyárakat, hogy álljanak át lélegeztetőgépek gyártására, már a Central Parkban is ideiglenes kórházat húztak fel, az egyébként tömött városban, ahol egy átlagos napon alig lehet megmozdulni, most a korlátozások miatt teljesen üresek az utcák. Jelenleg 337 678 regisztrált fertőzött van az Egyesült Államokban, a kórban elhunytak száma pedig 9647, amiből a legtöbben, 3048-an New York városában hunytak el. Bár az ország legnépesebb városának számító New York lakossága agglomerációk nélkül is meghaladja a 8 millió főt, így is extrém magas az elhalálozottak száma.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

minõségpolitika

egy szervezetnek a minõségre vonatkozóan a felsõ vezetõség által hivatalosan... Tovább

információ

értelemmel bíró adat Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Tudomány