notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Közösen fejleszt önműködő elektromos autót két nagy autómárka, a Ford és a Volkswagen

Közösen fejleszt önműködő elektromos autót a Ford és a Volkswagen

VN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az utóbbi időben egyre többet hallhatunk az elektromos autókról, és már a hazai utakon is találkozhatunk itt-ott ezekkel a modern, környezetkímélő járművekkel. A technológia fejlődésének köszönhetően csak idő kérdése volt, hogy az önműködő, tehát saját magukat vezető autók is megjelenjenek a színpadon, azonban hosszú ideig ezekről csak elméleti síkon volt szó.

A Ford és a Volkswagen közösen fejleszt elektromos autót

Közös munkába kezd a két rivális: a Ford és a Volkswagen

 

A Ford és a Volkswagen azonban még idén nyáron bejelentették, hogy együttes erővel dolgoznak majd önműködő és elektromos autóik elkészítésén, hogy így csökkentsék az új technológiákkal járó költségeket.

 

A Volkswagen 2,6 milliárd dolláros fektet be a Ford önműködő osztályába, ami már önmagában is 7 milliárd dolláros értéket képvisel. Ez a bejelentés kevésbé meglepő az után, hogy a két márka már idén márciusban közölte, hogy kisteherautókat is együtt terveznek gyártani.

 

Jelentős globális előnyre számítanak

 

A két cég szerint, habár sokáig „vad versenyt” folytattak egymással az autópiacon, az együttműködés „jelentős globális előnyt” biztosítana számukra.

 

Nem ez az első ilyen együttműködés rivális márkák között

 

Habár valóban ritka, hogy két ekkora rivális együttes erővel vág neki egy új piac meghódításának, nem ez az első ilyen eset valaha, de 2019-ben sem. A BMW és a Daimler még idén februárban jelentették be, hogy egy közös vállalkozás keretei között dolgoznak majd együtt olyan modern szolgáltatásokon, mint az önműködő járműveken, vagy a fizetésért használható autókon.

hirdetes

 

Középpontban az önműködő autók

 

Hasonló szellemben, a Honda 2018-ban fektette 2,75 milliárd dollárt riválisa, a General Motors önműködő autókkal foglalkozó részlegébe, hogy közös erővel készíthessék el sofőrmentes taxiflottájukat.

 

Ilyen elven állt össze még a Tesla a Daimlerrel, a Volvo a PSA-val, és egyéb autógyártó és technológiai cégek egymással.

 

Kölcsönös előnyökkel jár az üzlet a két félnek

 

A megegyezés szerint a Volkswagen egyenlő részesedést kap majd a Ford önműködő üzletágából, míg a Ford hozzáférést kap a VW elektromos autótechnológiájához.

 

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója elmondta, hogy a két cég más területeken is keresi az együttműködési lehetőségeket egymással. Hozzátette továbbá, hogy az összefogás mindkét cég tőkehatékonyságát növeli, elősegíti növekedésüket, és fokozza versenyképességüket is.

hirdetes

 

Szakértők véleménye a Ford és a Volkswagen bejelentéséről

 

A szakértők szerint az ilyen szokatlan, riválisok közötti együttműködések elsődleges célja az új technológiákkal járó kockázat csökkentése. Az ezzel járó kutatás fejlesztés dollármilliárdokba kerül, így hát pénzügyi szempontból nagyon is ésszerű döntés osztozkodni felelősségen.

 

Mindemellett fontos szempont az is, hogy a kiépült, neves autógyártóknak új vetélytársakkal is számolniuk kell, ugyanis a Google és az Uber is dolgozik saját önműködő autóikon, és ezek a cégek nagyon komoly pénzügyi erőforrásokból dolgozhatnak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek Hírek Technológia

Szótár

helyesbítés

tevékenység egy észlelt nemmegfelelõség megszüntetésére 1.... Tovább

objektív bizonyíték

valaminek a meglétét, vagy igaz voltát alátámasztó adatok ... Tovább

Tovább a lexikonra