notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Közösségi portálok Magyarországon

hirdetes

Közösségi portálok

Tóth Mátyás
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A közösségi portálok és az egész internetes kommunikáció kezd átalakulni, Totális Internetes Jelenlétet emlegetnek.

Közösségi portálok Magyarországon

Közösségi portálok Magyarországon

Az egész internetes kommunikáció, internetes jelenlét, keresőoptimalizálás, internetmarketing kezd átalakulni. Nem elég már a jó SEO vagy a linkstratégia. A közösségi portálok egyre nagyobb szerepet játszanak a jó keresőoptimalizálásban és bizony oda kell figyelnünk a fejlődő világra.

IWIW a vezető közösségi portál

Magyarországon jelenleg is az IWIW a vezető közösségi portál, bár összehasonlítva a többivel sokan ezt nem tartják reálisnak. Az emberek azonban ehhez vannak hozzászokva, ez volt az első portál, amin regisztráltak és magyar szokás szerint maradunk a megszokottnál.

Facebook

Ezzel ellentétben van egy bővülő kör, ami már aktívan és bátran használja a web2-es lehetőségeket. Az IWIW-hez hasonló portál, a Facebook használata jelentősen megugrott, elsősorban a fiatalok körében, de a cégek is egyre jobban rákapnak, mivel az IWIW-el ellentétben a Facebook lehetőséget biztosít a cégek jelenlétének és a költséghatékony internetmarketingnek.

hirdetes

Twitter

A Twitter egy kicsit más. A statisztikai eredmények szerint szűkebb kör használja, viszont átláthatóbb, egyszerűbb, pörgősebb és ezáltal az információk is gyorsabban pörögnek, az emberek gyorsabban kattintanak, egyből előttük van minden. Érdekes adat, hogy bár a Facebook-ot sokkal többen használják, a Twitter mégis hatékonyabb marketing szempontból.

MySpace

A MySpace kishazánkban egyelőre a zenei és videó világ portálja. Együttesek és fiatalok hoznak létre profiloldalakat maguknak, ahol zenéket, képeket, videokat osztanak meg. A jövő zenéje még, hogy mekkora szerepet fog játszani a marketing világában.

hirdetes

Mindent összevetve nem érdemes lemaradni, bátran használjuk ezeket az oldalakat. Az egész internetes világ kezd egy személyesebb, emberközelibb formát ölteni, aminek szerves részei a közösségi portálok.

Veszélyek

Nem kerülhetjük el a támadásokat sem, 2010-re azt jósolták, hogy ezek az oldalak lesznek a vírusok elsődleges célpontjai, ahogy arra már nem egyszer volt precedens. A támadások megsokszorozódhatnak, így nem nyitva tartani a szemünket!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ELÉRHETŐSÉGEK: 1055 Budapest, Kossuth... Tovább

seo

Mit is jelent a SEO rövidítés?  A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization,... Tovább

Tovább a lexikonra