notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Közösségi vásárlós oldalak. Miért jó közösségi vásárlós oldalon vásárolni? A harmadik magyar közösségi vásárlós oldal, a DreamDeal

hirdetes

A közösségi vásárlás az új divat

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Néhány héten belül a harmadik közösségi vásárlós oldal indult magyar nyelven. A közös bennük, hogy a csoportos vásárlással elérhető mennyiségi kedvezményre épülnek.

Közösségi vásárlós oldalak

 

A Veddvelem  és a Bónusz Brigád után egy harmadik közösségi vásárlós oldal is indul Magyarországon, ez a DreamDeal  - és ez az oldal is a amerikai Groupont próbálja átültetni. A DreamDeal megtervezését és a részletek kidolgozását idén januárban kezdték és az első pillanattól szem előtt tartották a hazai sajátosságokat. Például itthon kevesebben lógnak mindennap a neten, ezért nem kivitelezhető az Amerikában alkalmazott minden nap más ajánlat filozófia - magyarázta Szilágyi Dávid marketingvezető. A DreamDeal-en egyszerre maximum két kedvezményes ajánlat szerepel.

Az oldalon elsősorban szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz, kultúrához, szépségápoláshoz, egészséges életmódhoz és más hobbikhoz kapcsolódó szolgáltatásokat mutatnak be. A célcsoport azok, akik aktív társadalmi életet élnek, hetente akár többször is eljárnak szórakozni, kikapcsolódni, szeretnek új dolgokat és helyeket kipróbálni, új élmények részesei lenni.

hirdetes

Az árengedmény alapja a közösségi kedvezmény, azaz a látogatóknak el kell érnie egy minimális vásárlói számot a meghatározott időn belül ahhoz, hogy a deal létrejöjjön. Jelenleg például egy exkluzív borvacsorát kapunk meg harmadáron, 3600 forintért, ha 20 ember megveszi a rendelkezésre álló egy héten belül. Az oldalon legalább 50 százalék a kedvezmény és csak minőségi szolgáltatásokat és termékeket szeretnének megmutatni. A kedvezmények mellett az is cél, hogy programajánló szerepét is betöltse.
hirdetes

Az amerikai Groupon  a valaha volt leggyorsabban növekvő cég – legalábbis a Forbes magazin szerint. Andrew Mason 2008-ban alapította a közösségi vásárlós oldalt.

Alakulása után másfél évvel a Groupon már huszonkét ország száznegyven városában kínál kedvezményeket. A cég által kifejlesztett rendszer lényege, hogy különböző szolgáltatócégektől, leginkább éttermektől, fitnessz- és wellnesskluboktól, kozmetikai szalonoktól nagy, rendszerint ötven százaléknál is nagyobb kedvezményt alkudnak ki annak fejében, hogy ezért egy bizonyos előre megállapított számú vevőt juttatnak az étterembe, boltba, klubba.

Forrás: Index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

etnocentrikus marketingstratégia

A belföldi piac felsőbbrendűségét feltételező, s az ott folytatott marketingtevékenységet... Tovább

Tovább a lexikonra