
Az ételek?
- Parajjal töltött csirkemell, kecskesajttal és dióval tálalva provence-i mártással ésburgonyával
- Bélszín párolt a mogyoró és a szilva mártással sült burgonyával ,egy öntöttvasvízforralóban tálalva
- Báránycomb chevre mártással és burgonya gratinnal
- Párolt bárány, sült-párolt zöldségekkel, mártással tálalva kuszkusz tészta gombócokkal, egy öntöttvas vízforralóban tálalva
- Bélszín steak tölgyfa deszkán tálalva, rakott hasábburgonyával
És ami számunkra utólag derült ki: bár nincs Michelin csillagja az étteremnek, azonban azon kevés kelet európai éttermek egyike, akiket a Michelin Guide ajánl az utazóknak. Szóval mindenkinek bátran ajánlom úgy, hogy anyagilag sem ijesztő a történet.
Másnap reggel gyönyörű napsütésre ébredtünk, megettük a helyi péksütikből és sonkákból és sajtokból álló reggelinket, majd nekiindultunk a Wavelnek, ami a város felé tornyosuló monumentális vár és benne a katedrális. Amit lehetett, azt itt is megnéztük, bár komoly helyzeti előnyt jelent számunkra, hogy már nem először járunk itt, így inkább a finomságokra szorítkoztunk. Azért itt is leültünk egy kicsit pihegni, ami azt jelentette, hogy a lányok kipróbálták a forró sört. Ez egy helyi specialitás, ami hasonlóan készül, mint a forralt bor, csak sör az alapja. Hát, na... Én maradtam a jó hideg Zywiec mellett - és én jártam jobban. Szóval tűzforrón sört inni, benne szegfűszeg meg miegymás - nos nem az én világom.
Délután mentünk annyit, mint egy hosszútávfutó - szerettünk volna mindent megmutatni a srácoknak, úgyhogy az esti vacsora már csak apartmanban zajlott, már annyi erőnk se maradt, hogy beüljünk valahová.
Konklúzió? Krakkó tényleg a látvány, az ízek városa, egy közepesen feltöltött pénztárcával vagy bankkártyával is rengeteg élményt szerezhet az ember a családjának, barátainak - a lengyelek vendég- és magyar szeretete pedig lenyűgöző. Krakkó készülj, mert még jövünk. :-)
Hegyvári Zoltán
alias Húsimádó
Forrás: husimado-eger.blog.hu