notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Új pályázat: Kétmilliárd forint kerékpárút-hálózat fejlesztésre

Új pályázat: Kétmilliárd forint kerékpárút-hálózat fejlesztésre

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vissza nem térítendõ támogatást nyerhetnek kerékpárutak építésére az önkormányzatok. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium mintegy kétmilliárd forint pályázati pénzt különít el az országos kerékpárút-hálózat fejlesztési programra.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

A tárca kétmilliárd forint pályázati pénzt különít el az országos kerékpárút-hálózat fejlesztésére, az összeg felét vissza nem térítendõ támogatásként nyerhetik el az önkormányzatok - jelentette be Kóka János szombaton Budakalászon.

 
Jelenleg 1500 kilométernyi a kerékpárutak hossza, s a terv szerint 10 éven belül 5000 kilométer kiépítése a feladat - mondta a közlekedési tárca vezetõje. A meglévõ hálózat hibája, hogy szétaprózódott, nincs az egyes szakaszok között megfelelõ kapcsolat, csupán a Balaton körül és a Duna-kanyarban hajthatnak a biciklisek nagyobb távon, ahol több település között is megvan a megfelelõ útkapcsolat - tette hozzá. 

hirdetes

 

Módosulhat a KRESZ 

 
A hamarosan igénybe vehetõ támogatással a tárca célja, hogy lendületbe hozza az útépítést. A rendelkezésre álló összegbõl körülbelül 100 kilométeres szakasz készülhet el. A kerékpárút fejlesztésnek helye van a Nemzeti Fejlesztési Terv második ütemében is - hívta fel rá a figyelmet. A leendõ hálózat egyben része lesz az európai - az autópályákhoz hasonlatos - kerékpárút-rendszernek is. 

hirdetes
Kóka János szerint elõkészület alatt áll a KRESZ módosítása a kerékpározás feltételeinek javítására, például a buszsávokat igénybe vehetik majd a biciklisek. Az elképzelés szerint módosítják az erdõtörvényt is, amely lehetõséget ad az eddigi, a kerekeseket megkötõ szabályok oldására. Mindez a kerékpározás szélesebb elterjedését, a kerékpáros turizmus fellendülését szolgálja - emelte ki a miniszter

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 123

Átlagos értékelés: 5.0

Szótár

átvizsgálás

tevékenység, amely a vizsgálat tárgyára vonatkozóan az alkalmasság, a célnak való... Tovább

minõségszabályozás

a minõségirányításnak az a része, amely a minõségi követelmények ... Tovább

Tovább a lexikonra