notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Új pályázat: Kétmilliárd forint kerékpárút-hálózat fejlesztésre

hirdetes

Új pályázat: Kétmilliárd forint kerékpárút-hálózat fejlesztésre

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Vissza nem térítendõ támogatást nyerhetnek kerékpárutak építésére az önkormányzatok. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium mintegy kétmilliárd forint pályázati pénzt különít el az országos kerékpárút-hálózat fejlesztési programra.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

A tárca kétmilliárd forint pályázati pénzt különít el az országos kerékpárút-hálózat fejlesztésére, az összeg felét vissza nem térítendõ támogatásként nyerhetik el az önkormányzatok - jelentette be Kóka János szombaton Budakalászon.

 
Jelenleg 1500 kilométernyi a kerékpárutak hossza, s a terv szerint 10 éven belül 5000 kilométer kiépítése a feladat - mondta a közlekedési tárca vezetõje. A meglévõ hálózat hibája, hogy szétaprózódott, nincs az egyes szakaszok között megfelelõ kapcsolat, csupán a Balaton körül és a Duna-kanyarban hajthatnak a biciklisek nagyobb távon, ahol több település között is megvan a megfelelõ útkapcsolat - tette hozzá. 

hirdetes

 

Módosulhat a KRESZ 

 
A hamarosan igénybe vehetõ támogatással a tárca célja, hogy lendületbe hozza az útépítést. A rendelkezésre álló összegbõl körülbelül 100 kilométeres szakasz készülhet el. A kerékpárút fejlesztésnek helye van a Nemzeti Fejlesztési Terv második ütemében is - hívta fel rá a figyelmet. A leendõ hálózat egyben része lesz az európai - az autópályákhoz hasonlatos - kerékpárút-rendszernek is. 

hirdetes
Kóka János szerint elõkészület alatt áll a KRESZ módosítása a kerékpározás feltételeinek javítására, például a buszsávokat igénybe vehetik majd a biciklisek. Az elképzelés szerint módosítják az erdõtörvényt is, amely lehetõséget ad az eddigi, a kerekeseket megkötõ szabályok oldására. Mindez a kerékpározás szélesebb elterjedését, a kerékpáros turizmus fellendülését szolgálja - emelte ki a miniszter

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

stratégiai partnerkapcsolat

Olyan kölcsönösen előnyös, hosszabb távra szóló együttműködés, melynek során... Tovább

környezeti tényező

környezeti tényező Valamely szervezet  tevékenységének, termékeinek vagy... Tovább

Tovább a lexikonra