notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pályázat a találmányok külföldi bejelentésének támogatására

hirdetes

Pályázat a találmányok külföldi bejelentésének támogatására

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) ismét fogadja a magyar találmányok külföldi iparjogvédelmi oltalmának megszerzésére és fenntartására benyújtott pályázatokat november 1-jéig - közölte a GKM.

Pályázat a találmányok külföldi bejelentésének támogatására

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Pályázók köre

Magánszemélyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, közhasznú szervezetek, kutatóintézetek, oktatási intézmények adhatnak be pályázatot, amelyre 50 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre.

A támogatás célja

A támogatás elõsegíti az innovációs folyamatokat, ezen belül a találmányok, a növényfajták, a használati minták oltalmának külföldön történõ megszerzését és fenntartását, valamint a formatervezési minták oltalmának külföldön történõ megszerzését és megújítását. További cél a magyar szellemi termékek hasznosításának elõsegítése, illetve a külföldön értékesített magyar áruk utánzásának megakadályozása. 

hirdetes

A támogatás formája

Legfeljebb három év a támogatás idõtartama. 
A támogatás formája szerint a pályázó mûködési célú támogatásának nem minõsülõ, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás, amely csekély összegû támogatásnak minõsül. Mértéke a bejelentési, fenntartási, illetve megújítási költségek visszaigényelhetõ áfa nélküli összköltségének maximum 90 százaléka lehet, a támogatás idõtartama legfeljebb három év.

hirdetes

A pályázat elbírálása

A benyújtott pályázatok elbírálását bíráló bizottság végzi, javaslata alapján a miniszter, illetve az általa meghatalmazott személy dönt. A pályázati információ és formanyomtatvány egyebek között a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Magyar Szabadalmi Hivatal honlapjáról letölthetõ. 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Szociális és Munkaügyi Minisztérium tevékenységi köre A Szociális és Munkaügyi... Tovább

felhasználási engedély

hozzájárulás az elõírt követelményeknek nem megfelelõ termék felhasználásához,... Tovább

Tovább a lexikonra