notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pályázat a találmányok külföldi bejelentésének támogatására

hirdetes

Pályázat a találmányok külföldi bejelentésének támogatására

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) ismét fogadja a magyar találmányok külföldi iparjogvédelmi oltalmának megszerzésére és fenntartására benyújtott pályázatokat november 1-jéig - közölte a GKM.

Pályázat a találmányok külföldi bejelentésének támogatására

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Pályázók köre

Magánszemélyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, közhasznú szervezetek, kutatóintézetek, oktatási intézmények adhatnak be pályázatot, amelyre 50 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre.

A támogatás célja

A támogatás elõsegíti az innovációs folyamatokat, ezen belül a találmányok, a növényfajták, a használati minták oltalmának külföldön történõ megszerzését és fenntartását, valamint a formatervezési minták oltalmának külföldön történõ megszerzését és megújítását. További cél a magyar szellemi termékek hasznosításának elõsegítése, illetve a külföldön értékesített magyar áruk utánzásának megakadályozása. 

hirdetes

A támogatás formája

Legfeljebb három év a támogatás idõtartama. 
A támogatás formája szerint a pályázó mûködési célú támogatásának nem minõsülõ, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás, amely csekély összegû támogatásnak minõsül. Mértéke a bejelentési, fenntartási, illetve megújítási költségek visszaigényelhetõ áfa nélküli összköltségének maximum 90 százaléka lehet, a támogatás idõtartama legfeljebb három év.

hirdetes

A pályázat elbírálása

A benyújtott pályázatok elbírálását bíráló bizottság végzi, javaslata alapján a miniszter, illetve az általa meghatalmazott személy dönt. A pályázati információ és formanyomtatvány egyebek között a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Magyar Szabadalmi Hivatal honlapjáról letölthetõ. 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

védjegyoltalom

Védjegyoltalomban részesülhet minden olyan megjelölés (szó, szóösszetétel, betű, szám,... Tovább

érdekelt fél

személy vagy csoport, aki vagy amely érdekelt egy szervezet mûködésében vagy... Tovább

Tovább a lexikonra