notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Látta már a Notre-Dame legszebb részét?

hirdetes

Látta már a Notre-Dame legszebb részét? Itt megnézheti, mert jó ideig biztosan nem fogja tudni

ich.hu
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A hétfő esti tűzvész miatt jó ideig nem lehet majd látogatni a Notre-Dame-ot és környékét, így pedig a belsejét sem. Azonban van más módja, hogy a legszebb részt szemügyre vegyék az érdeklődők.

Látta már a Notre-Dame legszebb részét?

Komoly károk keletkeztek a hétfő esti tűzvész miatt a párizsi Notre-Dame-ban, amelynek tetőszerkezete beomlott, huszártornya pedig összedőlt. A hatóságok balesetként kezelik az esetet, ám a YouTube-nál az algoritmus problémája miatt hosszú percekig úgy látszódott, mintha terrortámadás történt volna.


Azt egyelőre nem tudni, pontosan mennyi időbe telik majd a katedrális helyreállítása, az azonban borítékolható, hogy komoly munkára lehet számítani. A székesegyház az utóbbi időben sem volt jó állapotban, ami a szakértők szerint a légszennyezettséggel magyarázható.

hirdetes

© AFP / Francois Gillot


Addig is, míg a felújítás tart, és a székesegyház vissza nem nyeri eredeti állapotát, a környéke és legfontosabb része, a belseje biztosan zárva tart a turisták előtt. A Facebook, illetve a közösségi oldalon jó ideje megtalálható 360-fokos videók azonban lehetőséget adnak rá, hogy a Notre-Dame belső terét akár otthonról is szemügyre vegyék az érdeklődők. Érdemes pár pillantást vetni rá, főleg azoknak, akiknek eddig kimaradt. Katt Ide.


A képet az egere, illetve ujjai segítségével tudja forgatni. Természetesen számítógépen, böngészőből a legjobb élmény, ott ugyanis nagyobb képernyőn lehet nézegetni a teret. Alább egy másik videót is láthat, amely a fentihez hasonlóan a templombelsőt mutatja, csak kicsit más szögben:

hirdetes


Itt pedig egy különleges túrába leshet bele, amit a Samsung Gear kamerájával rögzítettek, szintén 360 fokban. Ezen viszont nem csak a katedrális, a környéke és kinti része is szemügyre vehető:

Forrás: HVG.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

policentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacot önálló egységként kezel, és a helyi adottságokhoz igazodó egyedi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Történelem