notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

LEADER+

hirdetes

LEADER+

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Óriási az érdeklõdés az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program LEADER+ pályázat iránt. Az elsõ fordulóban 186 pályázat érkezett, ami összesen több mint 2300 település együttmûködését jelenti.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A Vidékfejlesztés az Észak-alföldi régióban címû konferenciát megelõzõ sajtótájékoztatón az államtitkár elmondta: 2006-ig 4,8 milliárd forint áll rendelkezésre a LEADER+ program keretében, de az elsõ körben beadott pályázati igény eléri a 17 milliárd forintot. "Ezért a kormány a források bõvítésén gondolkodik" - tette hozzá az államtitkár.

A program keretében az együttmûködõ településcsoportok az önkormányzatok, a civil- és a gazdálkodó szervezetek, vállalkozások összefogásával dolgozzák ki a térség adottságainak megfelelõ fejlesztési programokat. A nyertesek 100 millió forintot kapnak, amibõl további, az átfogó fejlesztési programba illeszkedõ részprojekteket finanszírozhatnak - magyarázta el a LEADER+ pályázat lényegét a FVM politikai államtitkára.

hirdetes

Pásztohy András szerint partnerség, együttmûködési képesség, bátorság és kreativitás kell a sikeres pályázati részvételhez.

Elmondta azt is, hogy az elsõ fordulóról a döntés november közepére meglesz.

Az államtitkár közlése szerint 2007 és 2013 között egy év alatt több ilyen jellegû forrás áll majd rendelkezésre, mint most, ezért valamennyi településcsoport támogatásigényét ki tudják majd elégíteni a LEADER+ program keretében.

A fõ célnak a vidékfejlesztést, a vidéken élõk életminõségének a javítását jelölte meg "összefogással, együttmûködéssel".

hirdetes

Juhászné Lévai Katalin, a Hajdú-Bihar megyei közgyûlés szocialista elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a hét hazai régió közül az Észak-alföldi a harmadik legtöbb pályázatot nyújtotta be a LEADER+ program keretében.

Tájékoztatása szerint a 29 beérkezett pályázatból 13 Szabolcs-Szatmár-Bereg, 9 Jász-Nagykun-Szolnok, 7 pedig a Hajdú-Bihar megyei pályamunka.

"A programban az észak-alföldi térségébõl 317 település vett részt; az érintett népesség az összlakossághoz viszonyítva mindhárom megyében meghaladja az 50 százalékot" - tette hozzá a politikus.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

geocentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacon azonos marketingtevékenységet valósít meg. Tovább

minõségbiztosítás

a minõségirányításnak az a része, amely a bizalomkeltés megteremtésére... Tovább

Tovább a lexikonra