notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lecsengőben a koronavírus: a koronavírus halálos áldozatainak száma, és a fertőzöttek száma is mérséklődni látszik

hirdetes

98 új halálos áldozat egyetlen nap alatt, egyesek szerint ilyen egy lecsengőben lévő vírus

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A kínából induló koronavírus már az egész világot pánikban tartja, napról napra számolnak be a hírek, hogy egyre több áldozatot követel a járvány. A tegnapi napon azonban a korábbi napokhoz képest csökkent a fertőzöttek száma, egészen pontosan 162-vel kevesebb ember fertőződött meg 2020.01.17-én, mint a 16-án. Ez valóban a járvány lecsengését jelentené?

98 új halálos áldozatot követelt egyetlen nap alatt a lecsengőben lévő koronavírus

Egyetlen számból nem lehet hosszú távú következtetéseket levonni

Bár 162-vel kevesebben fertőződtek meg, mint a korábbi napon, azért még fertőződtek meg, méghozzá 84-en. Ráadásul 98 új halálos áldozatot szedett a kór ugyanezen a napon, így az áldozatok száma 1 868-ra a megfertőzötteké pedig 72 436-ra nőtt Kína területén belül. A kínai orvosok arról számolnak be, hogy a tünetek is enyhülni látszanak. Ez abból is látszik, hogy a meggyógyultak száma eléri a 12 ezer főt is, ami önmagában nagyon pozitívan hangzik, ha nem gondolunk bele, hogy több, mint 70 ezren betegedtek meg.

Korai az öröm

A WHO nyilatkozata alapján is korai az öröm, bár a járvány valóban mérséklődést mutat, minden forgatókönnyvel számolni kell, és nem szabad sikert elkönyvelni. Tehát nem szabad kijelenteni, hogy a járvány mérséklődik, és főleg nem szabad visszavenni az elővigyázatosságból, és enyhíteni az óvintézkedéseket sem, hiszen ez csak kedvezne a vírus terjedésének.

hirdetes

Újabb egészségügyi alkalmazott az áldozatok között

Mi sem jobb bizonyíték arra, hogy nem szabad teljesen megnyugodnunk, hogy egy újabb egészségügyi dolgozó életét követelte a tegnapi nap folyamán a vírus, méghozzá a Vucsang Kórház igazgatójáét, Liu Cse-ming-ét, akit a fertőzöttek kezelésére jelöltek ki. Ezzel pedig 7-re nőtt az a járvány okozta egészségügyi dolgozók halálának a száma. Valamint, a kínai hatóság arról is beszámolt, hogy már több mint 1700 orvos, valamint ápoló fertőződött meg Kínában, főleg Hupej tartományban.

hirdetes

Mit tehetünk mi a koronavírus ellen?

Bár valóban úgy tűnik, hogy egyre hatékonyabban fékezhető meg a koronavírus, azért nem lehetünk teljesen biztonságban. Magyarországra ugyan még nem ért el, de a környező Európai országokban már kezelnek fertőzött betegeket. A legtöbb, amit tenni tudunk, hogy fokozottan odafigyelünk a higiéniára, gyakrabban, és alaposabban mosunk kezet, kerüljük a nagy tömeget, és hosszas utazásokat, ha lehetséges, valamint figyelünk az intő jelekre. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

fedezetszámítás

A fix és változó költségekkel, valamint a termelési mennyiséggel operálva, a becsült... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Tudomány