notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ausztria 7 legjobb síközpontja 2020-ban: ide érdemes síelni menni

hirdetes

A 7 legjobb síközpont Ausztriában (2020-ra)

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Hófödte hegyek között megbújó, apró falvak, nyüzsgő sípályák és kristálytiszta, hegyi levegő – ezek garantálnak felejthetetlen élményeket azoknak, akik úgy döntenek, hogy 2020-ban Ausztriában élik kis síelési vágyaikat. Habár az elmúlt évek során emelkedtek az árak, az osztrák síközpontok még mindig akkora nemzetközi népszerűségnek örvendek, amit sikerült kiérdemelniük maguknak. Ha valaki nem szeretne túl messzire utazni, a színvonalas sípályákért, ünnepi csomagokért, szállásokért és minden egyébért, ami egy emlékezetes sí üdüléshez szükséges, akkor íme 7 a legjobb osztrák síközpontok közül 2020-ban (kezdőknek és profiknak)!

Legjobb osztrák síközpontok

1.Legjobb síközpont Ausztriában: Sankt Anton am Arlberg

Ausztria talán legismertebb síközpontja Sankt Anton am Arlberg települése mellett található. Itt található több is nem csak az Alpok, hanem a világ legnehezebb sípályái közül.

A hely sporttörténeti jelentőséggel is bír, ugyanis 1901-ben itt alapították az Alpok első síklubbját. Ha komoly kihívásra vágysz, és tényleg az igazi veteránok közé tartozol, akkor itt a helyed. A kezdők nagy ívben kerüljék (nekik is lesz néhány síközpont ebben a listában), és a haladók közül is csak a bátrabbak merészkedjenek fel a pályákra (amelyekből Sankt Anton am Arlberg összesen 280 kilométernyit kínál).

Sankt Anton durván 2,8 kilométer magas csúcsai között temérdek pálya húzódik meg a vérprofik számára, amelyek közül a leghosszabb a „The White Thrill” nevet viseli.

A liftek közvetlenül a településből indulnak, ahol egyébként számos üzletet, kávézót, fogadót és szállodád is találnak az idelátogatók. Az utóbbiak között több közepes árkategóriájú, de luxus körülményeket kínáló létesítmény is sorakozik, úgymint a gyönyörű Himmlhof vagy a hagyományos tiroli stílusú Hotel am Dorfplatz. A településben temérdek après-ski (síelés utáni) lehetőség várja a veterán hószelőket.

A kevésbé kalandvágyókat egy síbusz viszi el egészen a közeli Lech és Zürs lejtőiig, amelyek mind részei a regionális Arlberg síbérletnek, és összesen 340 kilométernyi pályát biztosítanak a síelők számára.

hirdetes

2. Legjobb síközpont Ausztriában: Kitzbühel

Míg a profik Sankt Anton pályáin szlalomoznak, addig mindenki mási osztrák síközpontban, Kitzbühelben élvezi a könnyedebb síelést. Ez az elbűvölő, romantikus település az Alpok egy freskókkal díszített gyöngyszeme, amely Salzburg és Innsbruck között fekszik valahol félúton. Habár Ausztria megannyi hangulatos kisváros otthona, Kitzbühel akár saját kategóriát is képezhetne ezek között.

Azonban a luxus szállodákon, előkelő butikokon és a fine dining opciókon kívül természetesen megannyi fantasztikus síelési lehetőség közül is választhatnak az ide látogatók.

Akik követik az európai sí híreket, azok biztosan hallottak már Kitzbühel városkájáról, valószínűleg a Hahnenkamm verseny miatt, amit a világ egyik legmeredekebb pályáján rendeznek meg minden évben. Nem kell azonban megijedni, ugyanis ez az osztrák síközpont kezdők és profik számára is temérdek lehetőséget kínál 170 kilométernyi síelhető pályáin – a hegyoldalakat díszítő apró, hangulatos kunyhók pedig tökéletes hátteret kínálnak az emlékezetes csúszkáláshoz.

Az ide érkezők 3 terület közül válogathatnak: az egyik a Kitzbüheler Horn, a másik a sokkal méretesebb Hahnenkamm, a harmadik pedig a Bichlalm, ami egy kisebb, de persze mesébe illően szép területet kínál a csúszkálásra. Ezen kívül egy rövid buszozással el lehet jutni a közeli SkiWelthez is, ami további 280 kilométernyi sípályával bővíti az ide érkezők lehetőségeit.

hirdetes

3. Legjobb síközpont Ausztriában: Lech-Zürs am Arlberg

A nemrégiben Sankt Antonhoz csatolt Lech falucskája a nemesek és hírességek egyik kedvenc menedéke, ami többek között luxus szállás- és vásárlási lehetőségeinek, illetve félreeső elhelyezkedésének köszönhet. Lechben persze a szerényebb pénztárcáknak is van hol kinyílniuk – a település több megfizethető szálláshelyet is kínál, így családok számára is ideális célpont lehet egy vakációra.

Zürst Ausztria legexkluzívabb síközpontjának tartják, és sokkal kisebb és csendesebb is, mint például Moritz vagy Courchevel. Eldugott jellege miatt különösen a pályán kívüli síelők kedvelik.

Zug apró falvacskája nagyjából 5 kilométerre fekszik Lechtől, és kabinos libegők kötik össze vele, így egy békés, csendes alternatívát kínál, ugyan azzal a sítereppel. A két település összesen 350 kilométernyi pályát kínál, és amelyek elég magasan fekszenek a kellő mennyiségű hó biztosításához.
 

A felsorolás a következő oldalon folytatódik. Lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

auditálás alatti szervezet

az a szervezet (3.3.1.), amelyet auditálnak Tovább

átsorolás

nem megfelelõ termék fokozatának módosítása, hogy az az eredetitõl eltérõ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Utazás