notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ausztria 7 legjobb síközpontja 2020-ban: ide érdemes síelni menni

hirdetes

A 7 legjobb síközpont Ausztriában (2020-ra)

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Legjobb osztrák síközpontok

4. Legjobb síközpont Ausztriában: Mayrhofen

A síelés és a snowboardozás szerelmesei is előszeretettel keresik fel a Mayrhofen síközpontot kiváló tereppályáiért és óriási, nyitott hómezőiért. Egy német újság Mayrhofent választotta meg a legjobb ár/érték arányú síközpontnak Ausztriában. 2016 óta egy 24 ülőhelyes, két évvel későbbtől pedig egy 10 ülőhelyes, fűtött gondola is gondoskodik a sportolók szállításáról. Egy harmadik, a 10 fős Möslbahn a Horbergbahn libegőhöz csatlakozik, egy új pályán (Ski Movie Run) pedig kamerákat helyeztek el, ahol egy videót is szerezhetsz magadról síelés közben.

A Vans Penken Park hat snowboard területeihez saját libegő tartozik, és van itt egy külön part a gyerekek részére is. A Zillertaler Superskipass 489 kilométernyi sípályát foglal magába, az egész völgyben pedig összesen 177 lift működik.

A középhaladóknak szánt Mayrhofen/Hippach létesítmény 159 kilométernyi pályát kínál, amelynek szinte teljes egészét hóágyúk fedik le.

5. Legjobb síközpont Ausztriában: Sölden

Magas elhelyezkedésének és a két hozzákapcsolt gleccsernek köszönhetően Sölden garantáltan Ausztria egyik legmegbízhatóbb síközpontja (legalább is a hó megléte szempontjából), ahol szinte egész évben 3250 méter magas gleccserekről csúszkálhatnak az ide érkezők. Egyre melegebb évek miatt manapság már ritkább, de még mindig előfordul, hogy szeptembertől egészen júniusig érkeznek ide síelők. Innsbruckból csupán egy órányi autózásra van, de a nemzetközi síelők közül sokan nem is tudtak róla, amíg a 2015-ös James Bond filmben meg nem jelent forgatási helyszínként.

hirdetes

150 kilométernyi síelhető pályája sokkal változatosabb, mint a legtöbb síközpont Ausztriában, és habár viszonylag sok kezdő és középhaladó kanyart sorakoztat fel, a gleccserek és a pályán kívüli lejtők a profiknak is bőven biztosítanak kihívást, különösen a Gaislachkogl-hegyen. Rettenbach szintén nehezebb terepet kínál, és a 2000/2001-es szezon óta a Világkupa helyszínéül is szolgál. A két gleccsert és három hegyet liftek és pályák kötik össze egymással.

Habár nem olyan mutatós, mint listánk többi osztrák síközpontja, Sölden számtalan síelés utáni lehetőséggel ellensúlyozza ezt.

6. Legjobb síközpont Ausztriában: Ischgl és a Silvretta Arena

Ugyan első sorban az „Alpok après-ski fővárosaként” szokás emlegetni, Ischglben a síelés szerelmesei sem fognak csalódni. A magas elhelyezkedés és a számos északi lejtő kellő mennyiségű havat ígér, kiváló liftrendszere pedig a legnagyobb területet fedi le az egész Keleti Alpokban. A Silvretta pályái tökéletese a középhaladó síelők számára és lehetőséget kínálnak nekik némi határokat átszelő csúszkálásra is a közeli Svájc területére.

A profi síelőknek temérdek terep áll a rendelkezésükre, komoly kihívást kínáló fekete pályákkal és pályákon kívüli lejtőkkel egyaránt. A snowboardozás kedvelői sem unatkoznak az Ischgl Snowparkban, ahol nemrégiben új korlátokat és egyéb akadályokat helyeztek el az extrém sportolók számára.

hirdetes

7. Legjobb síközpont Ausztriában: Söll és a SkiWelt

Söll Ausztria második legnagyobb síterületének lelőhelye, és a tucatnyi SkiWelt falu síközpontja is egyben, ami az egész Alpok egyik legjobb ár/érték arányával várja a síelés szerelmeseit.

Az ide érkezők 280 kilométernyi sípályán csúszkálhatnak, amiken összesen 90 lift működik, de aki éppen nem erre vágyik, az kellemesen töltheti az idejét a tiroli stílusú falu kedvező árú szállás- és szórakozóhelyein.

A terep főleg középhaladóknak kedvez, és a profik csak kevés helyen találnak majd hozzájuk méltó lejtőket. A gyerekek szórakoztató síoktatáson vehetnek részt, ahol kedvükre gyakorolhatják a csúszkálást.

A SkiWelt síközpont Westendorffal és a már emlegetett Kitzbühellel is összeköttetésben áll, így további 170 kilométert és 54 liftet jelent (habár ezek használatához liftbérletre van szükség). Habár a terület alacsonyabban helyezkedik el, mint a legtöbb síközpont Ausztriában, a lejtők nagyjából 80-át hóágyúkkal fedik le.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

minõségterv

dokumentum , amely elõírja, hogy kinek, mikor, milyen eljárásokat és ezekhez milyen... Tovább

minõsítési folyamat

az elõírt követelmények teljesítési képességét bizonyító folyamat 1. MEGJEGYZÉS:... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Utazás