notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legjobb üzleti könyvek: A 10 legjobb menedzsment könyv céltudatos vezetőknek

hirdetes

A 10 legjobb menedzsment könyv céltudatos vezetőknek

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

10 legjobb üzleti témájú könyv vezetőknek

4. Leaders Eat Last: Why Some Teams Pull Together and Others Don’t

Írta: Simon SInek

Bizonyára te is észrevetted már, hogy míg egyes csapatok hihetetlen feladatokat oldanak meg szoros összefogással, addig mások a legegyszerűbb munkákat sem képesek megfelelően elvégezni, mert annyira leköti őket a vitázás és egymás hátba szurkálása.

Sinek pontosan ezekkel a jelenségekkel foglalkozik könyvében, amelyet egy amerikai tengerészgyalogos tábornokkal való beszélgetés után írt meg. Sinek észrevette, hogy először az újonc tengerészgyalogosok kaptak enni, és a rangidősök mindig a sor legvégén álltak. A tábornok szájából hangzott el az a mondat, ami végül a könyv címe is lett: „A vezetők esznek utoljára”, ugyanis ami az étkezőben szimbolikus jelentéssel bír, azt a háborúban halálosan komolyan veszik.

hirdetes

Ez a négy erőteljes szó lényegében azt foglalja össze, hogy a vezetőknek fel kell áldozniuk saját kényelmüket (és bizonyos helyzetekben az életüket is) csapatuk érdekében, és Simon számos üzleti és katonasági példával is szemlélteti ezt könyvében.

5. A háború művészete

Írta: Szun-ce
Ugyan több, mint kétezer évvel ezelőtt íródott, A háború művészete a mai napig kötelező olvasmánynak számít a vezetők köreiben. Szun-ce egy ókori kínai hadvezér volt, aki papírra vetette a háborúval és a vezetéssel kapcsolatos gondolatait, úgymint „Ha ismered az ellenségedet, de magadat nem, akkor minden egyes győzelemmel egy vereséget is elszenvedsz”.

A könyv tizenhárom fejezetből áll, és mindegyik egy-egy ilyen filozófiával foglalkozik.

hirdetes

6. The 7 Habits of Highly Effective People: Powerful Lessons in Personal Change

Írta: Stephen R. Covey
A klasszikus menedzsment könyvek közül nem maradhat ki a vezetés világhírű szakértője, Stephen Covey szerzeménye sem. Covey nevéhez több könyv is fűződik, azonban a ’7 Habits…’ a legnépszerűbb ezek közül.

A szerző azt a gondolatot járja körbe, hogy az igazi vezetői képesség belülről fakad. Egy jó vezetőnek először saját belső jólétéről kell gondoskodnia, éleslátónak kell lennie, és tudnia kell irányítani saját magát, mielőtt befolyását másokra is kiterjeszthetné.
 

A hasznos menedzsment könyvek istáj a következő oldalon folytatódik, lapozz, van még egy pár hasznos olvasmány!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

rabatt

Nagy tételben vásárló vevő számára engedmény.   ... Tovább

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek Tudomány