notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

LIFE+ pályázati kiírás, környezetvédelmi beruházások támogatása

hirdetes

LIFE+ pályázati kiírás

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Júliusig lehet pályázni a környezetvédelmi támogatásokért, a LIFE+ keretén belül az Európai Bizottság az idén 267 millió eurót szán új környezetvédelmi beruházások támogatására.

A LIFE+ európai környezetvédelmi program égisze alatt az Európai Bizottság kedden közzétette éves pályázati felhívását. Összesen három nagy területen lehet támogatást igényelni.

A Természet és biodiverzitása veszélyeztetett fajok és élőhelyek védettségi állapotának javítására irányul. A társfinanszírozás mértéke az elsődleges jelentőségű fajok és élőhelyek esetében elérheti a 75 százalékot, de általában 50 százalék.

Pályázhatnak olyan jogalanyok (állami és/vagy magánszervezetek, szereplők és intézmények), amelyek az Európai Unió tagállamainak valamelyikében vannak bejegyezve.

A Környezetvédelmi politika és irányításkeretében olyan kísérleti projektek támogathatók, amelyek új szakpolitikai ötletek, technológiák, módszerek és eszközök kialakításához járulnak hozzá, többek között a levegővel, a vízzel, a hulladékkal, az éghajlattal, a talajjal és a mezőgazdasággal foglalkozó szakterületeken.A projektek költségei legfeljebb 50 százalékig támogathatók.

hirdetes

Az Információ és kommunikáció a környezet- és a természetvédelemmel, valamint a biológiai sokféleség megőrzésével kapcsolatos ismeretterjesztő és figyelemfelkeltő projektekhez, valamint az erdőtüzek megelőzését célzó beruházásokhoz (tudatosítás, különleges képzések) nyújt társfinanszírozást.

hirdetes

A projektek társfinanszírozására összesen 267 millió eurót különítettek el. Fontos szempont, hogy a tervezett beruházások uniós érdekűek legyenek, vagyis jelentősen hozzájáruljanak a LIFE+ általános célkitűzéseinek eléréséhez.

A pályázatok beadásának határideje 2011. július 15.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

felkészültség

bizonyított képesség ismeretek és készségek alkalmazására Tovább

eladási kvóta

Egy termékvonal, egy vállalati divízió vagy egy kereskedelmi képviselő számára... Tovább

Tovább a lexikonra