notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

6 linképítési technika, amiért a Google büntetheti weboldalunk

hirdetes

6 linképítési technika, amiért a Google büntethet

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

6 linképítési technika, amiért a Google büntetheti weboldalunk

Miért érdemes mégis a szabályok szerint játszani?


Ugyanakkor 4 okod is van rá, hogy betartsd a Google szabályait:


1. A hosszú táv


A Google évente több száz alkalommal finomítja az algoritmusait, és ezek nagy része éppen a fenti linkelési technikákat használó weboldalak leminősítését, büntetését célozza. A Google kapacitása és technológiája elképesztő ütemben fejlődik. 


Ma és még egy ideig lehet eredményeket elérni feketekalapos módszerekkel, de nem tudhatod, mikor kapnak rajta a csaláson. Márpedig akkor keményen visszaküldenek a találati listák végére. Szélsőséges esetben a domain-neved is elértéktelenedhez, és ezzel évek munkáját kezdheted elölről. 


2. Növekvő, ingyenes forgalom


A Google ma nem feltétlenül bünteti (mert nem találja meg) a feketekalapos technikák használóit, de az biztos, hogy honorálja a szabályokat tiszteletben tartó weboldalakat. Ezek a honlapok lassabban lépkednek felfelé a találati listákon, ugyanakkor tartósan magas forgalomra számíthatnak.
Ennek egyszerű oka van: a Google üzleti érdeke az, hogy az ingyenes találatok révén minőségi tartalmat szállítson le az olvasóknak. Minőségi linkeket pedig csak minőségi tartalommal és minőségi szövegekkel tudsz építeni.

hirdetes


3. Magasabb konverzió


Ha a honlapodra minőségi weboldalakról mutatnak linkek, ez önmagában is látogatókat hoz neked. Ha vendégbejegyzést írsz, egy másik honlap látogatóival, olvasóival kerülhetsz kapcsolatba. És mindig lesznek a szakterületeden olyan olvasók, akiket mások nálad eredményesebben érnek el.
Ha egy látogató egy megbízható szakértő honlapjáról érkezik hozzád, tisztában van vele, hogy a kiinduló honlap tulajdonosa jó szakembernek tart téged. De ha egy linkkatalógusból érkezik az olvasód, azt nem tekinti komoly referenciának.
A minőségi linkeken keresztül érkező látogatók nagyobb arányban vásárolnak tőled.


4. A minőségi linképítés tanulható

hirdetes


A minőségi linképítést csak elkezdeni nehéz, utána már könnyebben megy. Azt tapasztaltam, hogy magazinokba vagy konkurensek weboldalaira szöveget írni nem egyszerű. Időt visz el a kapcsolatfelvétel, a cikkek megírása, az utólagos finomítás és egyeztetés. Ráadásul sokan nincsenek tisztában a linképítés kultúrájával, ezért értetlenül vagy elutasítóan viselkednek egy-egy ilyen megkeresés előtt. Ezért választják sokan a feketekalapos technikákat.
De ez változóban van. Egyre többen ismerik fel, hogy a weboldalukat kinyitni mások előtt jelentős előnyt hoz számukra is. Egyre többen látják át, hogy sem a Google, sem az olvasók nem azokat a honlapokat jutalmazzák, amelyek úgy tesznek, mintha ők lennének a világon az egyetlen szakértő egy adott szakterületen. Aki értékes, minőségi oldalakat linkel a saját honlapjáról, azt a Google jutalmazni fogja.


5. Szakmai kapcsolatok építése


A magyar online vállalkozói szférán belül nagy tömeget alkotnak az egymástól elszigetelt egyéni vállalkozók. Sokszor arról sem tudunk, ha ugyanabban a házban hárman ugyanarról a témáról blogolnak egész nap :) Az egy szakterülethez tartozó bloggerek a vendégblogolás révén is enyhíthetik elszigeteltségüket (miközben persze remek linkeket szereznek), egymásra találhatnak. Személyes tapasztalatom, hogy a vendégblogolás a SEO-ban hozott értékeken túl is termékeny: pénzügyileg is megtérülő megbízásokat, szakmai kapcsolatok hoz.


Verdes Tamás
ZETRA: SEO és online marketing blog

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

termelési orientáció

Olyan vállalati gazdálkodási magatartás, amely során a termelőüzemek gyártási... Tovább

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek