notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A linkmarketing a linkgyűjtés 2014-ben már egy elég nehéz feladat, azonban a keresőoptimalizálásnak egy fontos eszköze. Máté Balázs marketing tanácsadó válaszol kérdéseinkre linkmarketing témában!

hirdetes

Ezekkel a linkekkel érhetsz el jobb helyezést a keresőkben - linkmarketing 2014

Máté Balázs, marketing tanácsadó
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Alapvetően minden link jónak számít, ami segít forgalmat és látogatókat szerezni weboldaladnak, de vajon mik is számítanak jó és minőségi linknek a Google szemében? Először azzal kell tisztában lenned, hogy melyek azok a linkek, amelyek oldalad SERP-jét (Search engine results page – keresőoldali találat) befolyásolja. Ez sok tényezőtől függ, többek közt attól, hogy megbízható, releváns oldalon helyezted-e el linkjeidet, indexelte-e a Google az oldalt, hány link is mutat arra a bizonyos oldalra, rákattint-e valaki ezekre a linkekre.

A linkmarketing a linkgyűjtés 2014-ben már egy elég nehéz feladat, azonban a keresőoptimalizálásnak egy fontos eszköze. Máté Balázs marketing tanácsadó válaszol kérdéseinkre linkmarketing témában!

Linkmarketing és keresőoptimalizálás

Mielőtt linkelni kezdenél oldaladra, először rakd azt rendbe, hogy indulásra kész állapotban legyen. Legyenek rendben a tartalmak, a dizájn, a menük és az OnSite SEO is legyen kész, hogy ha már látogatód érkezik, az ott is maradjon, és vissza is térjen. Az aloldalakon elhelyezett linkeknél vedd figyelembe a tényt, hogy a Google általában csak az első linket vizsgálja, ezért azt érdemes jól megválasztani. Ha elkezded a linkelgetést, mindig a legfontosabb aloldalaidat linkelgesd, hogy ezek SERP-je növekedjen, majd ezek után jöhetnek a kevésbé fontos tartalmak linkjei.

Próbálj meg linkeket elhelyezni a sokak által látogatott híroldalakon és hasonló, megbízható oldalakon, blogokon. Ezek az oldalak a Google szemében megbízhatóak, így nagyobb értéket kapnak az ott elhelyezett linkek, tehát fontosak keresőoptimalizálás szempontból!
Gondolkodhatsz a sajátodhoz hasonló témakörű oldalakban is, hiszen az ott található tartalmak relevánsak, így a linkek értéke itt is magas lesz.

hirdetes
Lehet, hogy nem gondoltál rá, de próbát tehetsz egyetemi vagy önkormányzati oldalakon, ahol az adminok néha segítőkészebbek, mint gondolnád.
Jó megoldás egy kapcsolódó blogon történő vendégpost írása. Kérd meg a blog tulajdonosát, biztosan szívesen együtt működik veled, ha te is hasonlóan jó kompenzációt tudsz biztosítani számára.

A közösségi média marketing szerepe

Már a közösségi oldalak is nagyban befolyásolják egy oldal SEO-ját, így ne felejtsd el közösségi oldalaidat eszerint optimalizálni. Ezek a linkek lehet, hogy kevesebbet érnek, azonban organikus elérésedet hosszútávon növelik. A közösségi média marketing fontossá vált a keresőoptimalizálásban!


Használj linkgyűjteményeket. Ilyenek a Startlaphoz hasonló linkgyűjtő oldalak, amelyek gyakran keveset érnek, ritkán azonban minőségi linkeket tartalmaznak, de mint tudjuk, sok kicsi sokra megy.

hirdetes
Vannak ezeknél sokkal rosszabb, haszontalan, sőt, káros linkelési módszerek is, ezeket felejtsd el:

Linkek blog kommentekben.

Sitewide linkek – Ezek olyan linkek, amelyek nem segítik az oldalon történő navigációt, mégis minden egyes oldalon megjelennek. Például ilyen, ha egy cikked linkjét minden oldalon elhelyezed (vagy elrejted – ez még rosszabb).
Link-láncok – Olyan linkek, amik egyikről a másikra vezetnek igazi tartalom nélkül.
Fórumos aláírás – Fórumtól és oldaltól függ, nem túl minőségi linkek, és akár büntetést is vonhatnak maguk után.
A nem ajánlott módszerekkel is lehet fejleszteni a keresőkben elért helyezést, igaz lassan, és sok esetben büntetés is jár értük. Fontos szabály: minél egyszerűbb megszerezni, elhelyezni egy linket, annál kevesebbet ér, hiszen annál többen tehetik meg. Amiért küzdeni kell, nos, az már többet ér.

Forrás: http://www.matebalazs.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ELÉRHETŐSÉGEK: 1055 Budapest, Kossuth... Tovább

Pénzügyminisztérium

A Pénzügyminisztérium rövid története   Magyarországon a pénzügyek minisztériumi... Tovább

Tovább a lexikonra