notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A „Félig liziméter” avagy a beszivárgás mérõ a szennyvíz kezelési rendszerek kontrolljaként.

hirdetes

A „Félig liziméter” avagy a beszivárgás mérõ a szennyvíz kezelési rendszerek kontrolljaként.

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Amikor egy új szennyvíz kezelési technológia megjelenik vagy a meglévõ korszerûsítése szóba kerül általában arra hivatkoznak a szakemberek, hogy a technológia zárt. Valóban? Hogyan lehet errõl meggyõzõdni a gyakorlatban? A zártság meddig garantált? Lehet valahogy azt jelezni, ha ez megszûnik?

 

Az aktuális AVOP és KIOP pályázatokat ide kattintva tekintheti meg! 

AVOP, KIOP, GVOP pályázat megírására, ISO 9001, ISO 14001, EUREP GAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

 

Általában talajvíz kutakat telepítenek, aminek a segítségével mintát lehet venni a talajvízbõl. Sajnos amikor a talajvízben kimutatható, hogy valahol mégis csak „ereszt” a rendszer a szennyezés olyan mértékû, hogy már a kármentesítés összege meghaladja a mindenkori üzemeltetõ lehetõségeit, ezért valószínûleg tönkremegy. Aki átveszi az üzemeltetést a jövõben fokozottan arra számíthat, hogy a szennyezés alakulása és változásai nyomonkövethetetlenek és kezelhetetlenek lesznek. Ennek a problémának a megelõzésére az egyik legjobb megoldás, ha egy olyan rendszert alkalmaz az üzemeltetõ vagy a kivitelezõ, ami a megelõzésre koncentrál.

hirdetes

A „Félig liziméter” avagy beszivárgás mérõ berendezés alkalmas a talajban mozgó, szivárgó anyagok csapdába ejtésére és tárolására a gyûjtõ edényében. A tárolt anyagok laboratóriumi és egyéb vizsgálatokra vákuum szivattyú segítségével kinyerhetõk. A vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a kinyert folyadék tartalmaz-e olyan anyagot, ami a technológiai hibájából kerülhetett a talajba.

Ennek a módszernek a segítségével a szivárgás lokalizálható és megszüntethetõ a jelentõs környezeti károsítás bekövetkezte elõtt. Ennek a rendszernek a kialakítása és bevezetése indokolt minden olyan esetben amikor a szennyezés lehetõsége adott, vagy bizonyítani szükséges, hogy a technológia zárt, szennyezés nem történt.

hirdetes

A „Félig liziméterek” alkalmazhatók a helyes mezõgazdasági és környezeti állapot igazolására a hígtrágya kezelési és öntözési rendszerek kontroljaként is. Az elv azonos minden esetben, de a lényeg a szennyezések megelõzése a helyes gyakorlat szabályozásán keresztül. Ha a megelõzés lehetséges, akkor tegyünk meg mindent ennek érdekében.

A „Félig liziméter” avagy beszivárgásmérõ berendezés telepítéséhez kérje ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõségterv

dokumentum , amely elõírja, hogy kinek, mikor, milyen eljárásokat és ezekhez milyen... Tovább

referenciacsoport

A referenciacsoportok mindazok a csoportok, amelyek az ember attitűdjeire vagy magatartására... Tovább

Tovább a lexikonra