notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezt vedd MacBook helyett: jó teljesítményű, olcsó MacBook alternatívák

hirdetes

Ezt vedd MacBook helyett: legjobb laptop alternatívák 2019-ben

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Megoszlanak a vélemények az Apple termékeivel kapcsolatban, de egy biztos a MacBook teljesítménye verhetetlen. Vagy mégsem? Ezek a legjobb MacBook alternatívák.

Apple olcsóbb változatban

Az Apple gyártja a legjobb laptopot?

Habár az emberek véleménye megoszlik az Apple magasra árazott termékeiről, abban általában a legtöbben mégis egyet értenek, hogy laptop, vagyis pontosabban MacBook gyártásban a legjobbak között van az almás csapat.

A MacBook készülékeknek hosszú éveken keresztül nem is igazán volt riválisa – ha valaki top teljesítményre vágyott, az bizony kénytelen volt kifizetni a prémiumot. Azonban az utóbbi időben sokat változott a helyzet, és most már olyan Windows alapú laptopok is a piacra kerültek, amelyek kijelzői komoly ellenfelei a MacBookok híres Retina képernyőinek.

Természetesen a Windowsnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai, de ez a cikk most nem erről a viszályról szól. Lássuk, hogy milyen MacBook Pro alternatívák közül választhatnak azok 2019-ben, akiknek savanyú az alma!

Asus ZenBook Pro 15 – A legnagyobb hasonlóság

Az Asus ZenBook Pro 15 áll a legközelebb a MacBook Próhoz a Windows oldalon, habár a hasonlóság nem feltétlenül küllemben jelenik meg. Az Asus méretben és súlyban nagyjából egyezik a MacBookkal, továbbá teljes méretű billentyűzetet, és egy NanoEdge 4K-s érintőképernyőt kínál, ami 100%-ban támogatja az AdobeRGB színmódot, és nagyobb pixelsűrűséget nyújt, mint az Apple Retina kijelzői. Mindemellett önálló grafikus kártyával is rendelkezik.

Habár jól teljesít, valamennyivel mégis lemarad az egy súlycsoportú i9-8950-HK MacBook mögött, habár ez a megmóriakonfigurációknak is betudható. Legnagyobb hátránya az akkumulátor élettartama. Habár Touch Bar nincs rajta, a touchpad egy másodlagos képernyőként is használható.

Lényegesen olcsóbban hozzá lehet jutni, mint egy hasonló teljesítményű MacBook Próhoz, és a gyengébb, belépő szintű 15”-os MacBookokat simán leelőzi, még akkor is, ha egy árban vannak vele.

hirdetes

Razer Blade 15 – A leginkább hasonlító design

Aki inkább egyszerű külseje miatt vonzódik a MacBook Próhoz, annak a Razer Blade 15-ösét tudjuk ajánlani Windowsos alternatívaként, annak is a Mercury White verzióját. Árban a belépő kategóriájú MacBookokra hajaz, és hasonló teljesítményre is lehet számítani tőle, alig észrevehető súlykülönbséggel (a MacBook javára).

Fontos azonban megjegyezni, hogy a fehér verzió csak 1920x1080-as felbontású képernyővel kapható, illetve csak egy i7-8750H-s CPU-t és mindössze egy 512GB-s SSD-t és 16GB RAM-ot kínál.

Ha nem ragaszkodsz a fehér desinghoz, a fekete Razer Balde 15 egy 4K-s 100%-os AdobeRGB kijelzőt kínál egy GTX 2070-es videókártyával, ami így valamivel drágább, mint a hasonló kategóriájú MacBookok, de sokkal ideálisabb játékra, ha valakinek ez szempont. Fontos azonban észben tartani, hogy a Razer akkumulátora igencsak rövid élettartamú, a képernyő maga pedig nem olyan jó, mint a MacBookoké.

hirdetes

Lenovo Yoga C930 – A legjobban hordozható kialakítás

Nagyjából hasonló belső tudással a 14”-os C930 a legolcsóbb az opciók közül, amelyet a 13”-os modell, majd a 15”-os alapkonfigurációja követ árban növekedve. A laptop továbbá átalakítható, és jobb akkumulátoridőt kínál. A teljesítmény azonban nem üti a 15”-os alapkonfigurációét.

Választhatsz 4K-s változatot a FullHD-s helyett, hogy közelebb kerülj a „Retina élményhez”, de ez persze egy nagyobb árcédulát követel majd, és rövidebb akkumulátor élettartamot eredményez.

Alienware Area-51m – A legjobb asztali gép alternatíva

Habár távol áll a MacBook kifinomult kialakításától, azoknak, akiknek a maximális teljesítményre van szükségük, az Alienware egy iszonyatosan erős alternatívát nyújt, ami számos asztali géppel is felveheti a versenyt.

A 17”-os Area-51m még a legerősebb MacBook Prót is lekörözi. A legerősebb választható konfiguráció (az összesen 4 közül) egy i9-9900K-s CPU-val, egy Nvidia GeForce RTX 2080-as videókártyával, 64GB Rammal és 3TB tárhellyel érkezik, amiből 2TB-nyi SSD. Természetesen ezért a teljesítményért többet is kell fizetni, mint a legdrágább MacBook Próért.

Valamivel olcsóbban egy gyengébb konfiguráció is beszerezhető, amiben egy i7-es CPU, egy RTX 2070, 16GB RAM és 1TB-nyi SSD dolgozik.
 

Az Area-51m legnagyobb hátránya, hogy egyik konfiguráció sem kérhető 4K-s kijelzővel, pedig ezek a specifikációk bőven elegendők lennének bármilyen 4K-s munkamenethez. Érdemes továbbá észben tartani, hogy ezt a laptopot falközeli használatra szánták, ami azt jelenti, hogy egyszerre két tápkábel is kell hozzá, hogy megfelelően lehessen használni – ez minden bizonnyal elárul az akkumulátor élettartamáról.

Huawei MateBook Pro X – A leggazdaságosabb opció

Ha beéred 14”-lal, akkor a Huawei-nek van egy jó ajánlata számodra. A MateBook Pro X a legújabb 15”-os MacBook Próéhoz hasonlítható teljesítményt kínál, viszont még a legalacsonyabb árú Retina MacBooknál is olcsóbban juthatsz hozzá. Ráadásul 3000x2000-es felbontása a 14” miatt nagyobb sűrűséget is kínál, mint a Retina kijelzők, és az egész gép vékonyabb és könnyebb, mint egy 15”-os almás laptop. Ráadásul még az akkumulátor élettartama is egész tűrhető.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Belső referenciaár

Az az érték, melyet a fogyasztó egy adott áruért indokoltnak tart megadni. Tovább

szakterületi szakértõ

<audit> személy, aki az auditálandó tárgyra nézve szakismeretét rendelkezésre... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek