notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az adóterhek a legtöbb államban csökkentek

hirdetes

Kirívóan magas a magyar adóteher

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A nemzetközi trenddel ellentétben nálunk egyre nő az állami elvonások mértéke. Van olyan összehasonlítás, amelyben az összes OECD-ország közül a legrosszabb helyet foglaljuk el.

Az átlagbér több mint a fele adóra megy el

A 2007-ben életbe lépett változtatások következtében Magyarország előbbre lépett a legmagasabb adóterhelést érvényesítő országok listáján. Az OECD felmérése szerint hazánkban egy gyermektelen, átlagbért kereső munkavállaló esetében a személyi jövedelemadó, valamint a különböző munkaadói és munkavállalói járulékok a teljes bérköltség 54,4 százalékát vitték el tavaly.

A két gyereket nevelők kapnak a legkevesebbet a befizettet bérköltségből

A két gyermeket nevelő párok nálunk kevesebbet kapnak meg a rájuk jutó bérköltségből, mint bárhol az OECD-országokban. A gyermeküket egyedül nevelő szülők helyzete valamivel jobb: ők mindössze 28,7 százalékos elvonással szembesülnek, ezt fél tucat vizsgált ország is felülmúlja.

hirdetes

Az OECD országok közül szinte csak nálunk nőtt az adó 2007-ben

Az adóterhek a legtöbb államban csökkentek az elmúlt hét évben - összegzi az OECD. A változás azonban nem volt olyan jelentős, mint amekkorára az adókulcsok csökkentése és a különböző kedvezmények kiterjesztése alapján számíthatnánk.

Magyarországon sajnos az utóbbi években megfordult az adóterhek csökkenésének 2001- 2003 között határozottan megfigyelhető tendenciája. 2006-2007 között törtünk az élre, mert miközben idehaza emelkedtek a terhek, több más országban - így Német-, Lengyel- és Csehországban - csökkentek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

vevõi megelégedettség

a vevõ észlelése arról, hogy milyen mértékben teljesültek a vevõ követelményei ... Tovább

rendszer

egymással kapcsolatban, vagy kölcsönhatásban álló elemek összessége Tovább

Tovább a lexikonra