notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A magyar Wikipédia megújult

hirdetes

A magyar Wikipédia megújult

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

 

 

A magyar nyelvű oldalon is bevezették az angol felületen május közepén élesített átalakításokat.

wikipédia

 

Új felületek a wikipédián


Június 30-ától a magyar Wikipédia megújult felhasználói felülettel jelenik meg, hasonlóan az angol Wikipédiához, melyen ez a váltás már május közepén megtörtént. Az új felület közel másfél évnyi munka eredménye, amelyet a Stanton Alapítvány 890 000 dolláros célzott adományából finanszíroztak. Az újítások elsősorban az oldal megjelenését, navigációját és a meglévő szerkesztőeszközök könnyebb használhatóságát célozzák; és a közeljövőben további fejlesztések fogják követni őket, amelyek célja új szerkesztőeszközök bevezetése lesz.


A cserét – amely 2001 óta az első komolyabb változás a Wikipédia megjelenésében – két használhatósági tanulmány és mintegy félmillió felhasználó részvételével zajlott féléves bétateszt előzte meg. Az új felület fő célja minél több olvasó és potenciális szerkesztő számára kezelhetővé tenni a Wikipédia szócikkeinek szerkesztéséhez használt jelölőnyelvet, ami az elmúlt években egyre bonyolultabbá vált. A Wikimédia Alapítvány azt reméli, hogy a könnyebb kezelhetőség hatására szerkesztők száma, amely az elmúlt két évben stagnált, újból növekedni kezd – áll a szervezet közleményében.

hirdetes

A hu.wikipedia.org

hirdetes


A magyar nyelvű Wikipédia 2003 júliusában indult el a hu.wikipedia.org  címen. Az enciklopédia – a szócikkek mellett – több tízezer képet, hangállományt és ábrát tartalmaz, melyek nagy része szabadon felhasználható. A tudástár 2009-ben átlagosan mintegy 3000 szócikkel bővült havonta, jelenleg nagyjából két és félezer aktív szerkesztője van. A Gemius adatai szerint havi másfél millió egyedi látogatóval a kilencedik leglátogatottabb magyar oldal, és a magyar internetezők közel 40 százaléka legalább havi rendszerességgel látogatja.

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

projekt

egyedi folyamat , amely egy sor összehangolt és szabályozott, a kezdeti és a... Tovább

vásárlásösztönzés

Különböző, többnyire rövid ideig ható ösztönző eszközök együttese, amelynek célja hogy... Tovább

Tovább a lexikonra