notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tanácsok egy online marketing tanácsadó szemével a gazdasági válság átvészelésére

hirdetes

Hatékony marketing kommunikáció a válságban

Máté Balázs vezető online marketing tanácsadó
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A marketing világában a gazdasági válsággal együtt új irány köszöntött be . Az eddigi profitorientáció már kevés, lépni kell a vevőorientáció felé. A szükséges technikák adottak, külföldön már alkalmazzák is azokat, hazánkban azonban a gyakorlatban csak elvétve találkozhatunk velük. A keresőoptimalizált honlapkészítés és a hozzá kapcsolódó online marketing előtérbe helyezése lehet az egyik leghatékonyabb segítségünk a marketing budget átcsoportosításakor.

KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS ÉS HATÉKONYSÁG NÖVELÉS = KONVENCIONÁLIS MARKETING HELYETT ONLINE MARKETING


A marketinget cégre kell szabni: függ a tevékenységtől és a cégmérettől. De általánosságban elmondható, hogy egy hatékony és keresőoptimalizált weblap sokkal többet hoz bármilyen vállalkozásnak, cserélje le rá az az eddigi helyi újság hirdetéseit vagy akár a kereskedelmi TV-k reklámspotjait marketing költései során. Ma Magyarországon több, mint 3 millió potenciális vásárló használja napi szinten az Internetet. Őket elérni, éjjel-nappal, időben és térben korlátlanul, kevés költséggel. Ezt jelenti az online marketing! Ők lesznek azok, akik erőssé teszik Cégünket a gazdasági válság során. Ez a kétmillió vásárló lesz az, aki nem hagyja, hogy tönkremenjünk, sőt, megerősít!
És pontosan mi kell a hatékony online marketinghez? Üljünk le, beszéljük meg! Kérd ajánlatunkat itt!

hirdetes

 

 

A konferencia tanulságai


Az mfor.hu Hatékony marketing kommunikáció válság idején című eseményén a résztvevők megismerkedhettek azon új technikákkal, melyek segítséget nyújthatnak a piacszerzésben, a hatékonyabb és pontosabb szegmentálásban és a fogyasztó felé történő kommunikációban. Az innováció nem csupán a termékek és szolgáltatás fejlesztés területén fontos, hanem leginkább a vállalatnál alkalmazott marketing területen is. Aki ma találékony és képes a változtatásra, annak nagyobb esélye van, hogy nyereséggel vészeli át a válságot.
A mostani recessziós időszakban, amikor lépten-nyomon a fogyasztók árérzékenységéről hallani sokan talán óvakodnak előremutató eszközöket alkalmazni, ám a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a túlélés egyik módja a marketing "okos használata". Számos cégnél a menedzsment a visszaesésre reagálva megvágta a büdzséket, ám ez még inkább abba az irányba kell, hogy terelje a társaságokat, hogy innovatív eszközöket használjanak a marketingmunka során.

hirdetes
A sikeres márkák ismérve, hogy nem csak a racionális döntések (pl. olcsó ár) kapcsolja a fogyasztót hozzájuk, hanem érzelmi kötődés is van. A két dolgot pedig úgy lehet leginkább kombinálni, ha vevőérték van, és a vállalatok az értékteremtésre fókuszálnak. Ha pedig a fogyasztó értéket kap, akár a vásárlás, akár a termék promóciója során, akkor ez később a vállalatnak is megtérül. Hiszen a vásárlási döntéseknél a fogyasztó felidézi a márkához kapcsolódó pozitív élményeket, és ez befolyásolja a döntéseinél.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

lead time

A logisztikában az az időintervallum, amely alatt a megrendelés pénzzé tehető. Tovább

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Magyarországon a környezet- és természetvédelmi... Tovább

Tovább a lexikonra