notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Játék áruház - miben segíthet az online marketing tanácsadó?

hirdetes

Játék áruház - miben segíthet az online marketing tanácsadó?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Játék bolt és élményház. Minden, a gyerekekért, a gyerekeknek. Itt aztán tarol az Internetes üzletszerzés, hiszen a 18 évnél fiatalabb korosztály napi szinten használja az Internetet. Ez a marketing koncepció nekik készült. Nézzük, hogyan tervezzük a gyerekek érdeklõdésének felkeltését?

Játék áruház - miben segíthet az online marketing tanácsadó?

Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Programozás, design: keresük az utat a tökéletes felé

A Játékpalota Kft. az online marketing koncepció kialakításával a STandard-Team Kft.-t bízta meg, a honlapkészítést még alvállalkozó bevonásával kezdtük meg, de teljes fényében a honlap már a STandard-Team Kft. programozóinak munkája nyomán készült el. Ennek megfelelõen a Játékpalota.hu már az eddigi alvállalkozóink által sajnos nem használt azonban jóval fejlettebb objektum orientált programozás alapján készült el. Programozóink ügyeltek arra is, hogy az elkészült oldal htmlje a W3C szabványoknak megfelelõ valid html legyen, és így nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy nem csak az Internet Explorert használók, hanem az egyéb böngészõvel az oldalt nézõk számára is egységes képet adjon az oldal. A W3C validátorától az oldal html-jére a következõ értékelést kaptuk:

This Page Is Valid XHTML 1.0 Transitional!


És most térjünk vissza a Játékpalota.hu online marketing koncepciójához.


A Játékpalota.hu design koncepciója

A célcsoport tehát a 4-18 éves korosztály. A színvilág, a játékos flash efektek mind a gyerekeknek szólnak. A Játékpalota megtervezésénél az online marketing tanácsadó és a designer a célcsoportnak megfelelõen szakértõk közremûködésével alkotta meg az oldalt: kikértük óvónõk és anyukák véleményét valamint az elkészült oldalt megmutattuk gyerekeknek is. Ezek alapján a vélemények alapján készült el a végleges design. A forgó, mozgó részletek, az integetõ fiú, még a legkissebbeket is megfogta, és bár semmit nem értettek a honlap tartalmából, örömmel nézegették az oldalt, és a számítógép lekapcsolása után is sokáig emlegették a Játékpalota nevet….

hirdetes

A színek és a formák természetesen a Játékpalota Játékbolt offline arculatához illeszkednek, így aki a honlap alapján tér be a Csillagvár bevásárlóközpontba, egybõl felismeri a keresett helyet.

Látogató szerzés, látogató megtartás

Az online marketing koncepció a gyerekek játékosságára épül. Az online játszható játékok már a honlap beindítása után is sok gyereket vonzottak az oldalra, ezt a részt ezért a tulajdonosok tovább kívánják fejleszteni, így várhatóan egyre több online játék kerül fel a honlapra. Az ily módon idevonzott gyerekek megismerkednek a Játékpalota névvel, visszatérnek, ismét játszanak és potenciális vevõkké vállnak az játékáruház számára.

Ugyan ezt a célt szolgálja az oldalon elhelyezett fórum is, ahol a különféle játékokkal kapcsolatos véleményüket cserélhetik ki. Itt nem csak a gyerekek, hanem a szülõk is hasznos információkhoz juthatnak pl. arról is, melyek a hasznos és a káros játékok. A fórumot a Játékpalota munkatársai folyamatosan moderálják, kérdés felmerülése esetén segítenek a kérdezõnek.

A naponta frissülõ viccsarok és a gyerekeknek szóló aktuális programajánló is visszatérésre, sõt talán kezdõlapként való beállításra is ösztönzi a látogatót. A játékáruház mellett található játszóház vagy élményház programjai mellett országos programokat is ajánlj a honlap üzemeltetõje.

hirdetes

Az oldalra felkerült egy így irtok Ti rovat is, melybe a kis regényírók, viccírók mûveit várja a tulajdonos. Amennyiben valóban saját írású, mûvek érkeznek, azt értékes jutalmakkal díjazzák. Gyerek koromban engem biztos ösztönzött volna egy ilyen lehetõség…

Keresõmarketing, elért eredmények

Nézzük át, mire is kell optimalizálnunk, mivel foglalkozik a honlapkészítést és online marketing tanácsadást megrendelõ vállalkozás. A játékpalota egy:

Játék áruház
Élményház vagy játszóház

Játék webshop


A honlap a felkerülése utáni hónapban 7200 látogatót vonzott, amely igen szép szám egy friss oldalnál. Az eredmény azonban annak ismeretében nem meglepõ, hogy az oldal pl. játék szóra 2 héten belül bekerült mind a Google mind az új Startlap keresõ a Tangó találati listájának elsõ 3 oldalába. Ez azért is szép eredmény mivel a Google 3.070.000 Tangó 1,388,412 találatot ad a Játék szóra…. Célunk természetesen az, hogy egy éve belül az elsõ oldalon, az elsõk között mutassa a két nagy keresõ a Játékpalotát.

Persze vannak már elsõ helyezéseink is, ilyen pl. a „gyerek szülinapi party” amely kifejezés a Játékpalotában található élményház egyik fõ rendezvénye. Szokásunkhoz híven optimalizáltunk arra is, hogy a konkurenciák nevére is jó pozícióban legyen az oldal, így pl. a „Tescós játékok” kifejezésre a Google keresõ elsõnek hozza a Játékpalota.hu-t……

Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

Külügyminisztérium

A Külügyminisztérium Alapító Okirata Eredeti alapító okirat hiányában (a... Tovább

Tovább a lexikonra